Excel•lent collita d’oli d’oliva a Benialí


Enguany les poques pluges registrades durant la tardor han afavorit la collita d’olives, ja que aquestes no tenien aigua sobrant al seu si. Aquesta circumstància junt a la mecanització de l’almàssera de Benialí han provocat una excel•lent partida d’oli d’oliva.

Enguany dos factors han afavorit la producció d’oli d’oliva que es produeix a Benialí. Les escasses pluges a la tardor i la modernització de l’almàssera. El fet que les pluges hagen estat minves han afavorit la qualitat finalitat de l’oliva que no ha presentat excedent d’aigua, per tant, no s’ha perdut res durant el procés que la transformarà en oli.

D’altra banda, enguany també s’ha construït una nova almàssera amb la tecnologia més puntera. De fet, amb una persona sola que vigile l’ordinador central és suficient per tal de tirar tota la producció que es produeix a la zona. A més, s’ha pogut moldre l’oliva en el moment en què han arribat a l’almàssera.

Aquesta renovació de l’almàssera s’ha fet necessària al poble degut al mal estat dels aparells, tots ells de grans dimensions i difícils de reparar. De tota manera, s’està estudiant la possibilitat de convertir l’espai en museu per tal que no es perda la cultura dels avantpassats.

355 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!