Europa adverteix al Consell que encara no ha resolt les denúncies per abusos urbanístics


El Comitè de peticions recrimina l’allau de PAI aprovats per a evitar la nova llei i diu que revisarà especialment els casos de Parcent, Benissa i Tibi. Per altra banda, el TSJ declara il•legal el pla de reforma interior de Fleix, a la Vall de Laguar

La comissió de Peticions del Parlament Europeu «continuarà revisant» els suposats abusos derivats de la legislació urbanística valenciana, que les autoritats autonòmiques encara no han explicat com resoldran, segons una carta enviada al vicepresident del Consell, Víctor Camps, el passat 24 d’abril.

La missiva està firmada pel president de la comissió de Peticions, Marcin Libicki, qui es dirigeix al vicepresident del Consell, Víctor Campos, a qui «agreix la informació remesa el 31 març sobre la llei reguladora de l’activitat urbanística (LRAU) i la seua successora, la llei urbanística valenciana (LUV)».

«No obstant, la comissió de Peticions continua molt preocupada», atès que encara no ha rebut «indicacions de cap tipus» sobre com les autoritats autonòmiques o municipals respondran a la «tremenda injustícia patida» per ciutadans espanyols i d’altres països de la UE, a causa dels abusos de la LRAU, indica la missiva.

El president del Comitè de Peticions al•ludeix així a l’allau de programes d’actuació integrada (PAI) que es van succeir durant el mes de desembre i gener, des que es va aprovar la LUV en les Corts fins que va entrar en vigor l’1 de febrer passat. El propi conseller de Territori, Rafael Blasco, va reconèixer en eixa mateixa data que el seu departament tramita 122 programes d’actuació integrada (PAI) presentats per 77 municipis per a reclassificar 6.000 hectàrees (Hi ha) de sòl. Tots estos PAI, que reclassifiquen sòl rústic per a convertir-ho en urbanitzable, es tramitaran per la LRAU, encara que Blasco va anunciar que els aplicaria molts dels preceptes de la nova legislació.

el president del Comitè de Peticions confia que el Consell «done instruccions per a la revisió de plans urbanístics que compten amb un gran rebuig, com els dels municipis alacantins de Benissa i Parcent (governat PP), i Tibi (PSPV)». Sobre Parcent, explica que el Parlament Europeu «continua rebent peticions dels ciutadans afectats», i recorda que el Parlament Europeu continuarà revisant la situació.

322 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!