Ester Bertó i Sanchis, Fallera Major de Pego 2011, anima al poble a eixir al carrer durant les properes Falles

Per la seua banda, la Fallera Major 2010, esperava haver estat a l’altura del càrrec que ha deixat per a què l’ocupe Ester Bertó, a qui desitjava un any “ple d’emocions i sentiments”. El mantenidor de l’actual Fallera Major de Pego informava que Ester Bertó ha ocupat tots els càrrecs possibles a una comissió fallera. Tot i no poder acompanyar enguany com a Faller, Pasqual Ceressola, descrivia a la Cort d’Honor, Mireia Banyuls com una “gran fallera”, “una persona molt activa”. En paraules de la pròpia Fallera Major, enguany la Junta Local té dos falleres “molt revoltoses que faran federat”.
Recuperem l’acte de presentació i exaltació de la Fallera Major de Pego 2011 que va tenir lloc dissabte passat al Teatre Municipal de Pego. Eixa vesprada abans que Ester Bertó i Sanchis fos presentada oficialment com a la representant del món de les falles de Pego per a 2011, va haver un comiat, el de la Fallera Major de Pego 2010, Raquel Siscar i Gonzàlez, qui molt emocionada deixava el seu càrrec i afirmava que “és molt més dur” acomiadar-se que exercir de Fallera Major. En el seu discurs, Raquel Siscar, esperava haver estat a l’altura del càrrec que deixa enrere, que va ser l’objectiu que es va marcar en agafar-lo. Confessava, en la veu trencada pel plor contés, que el 2010 va estar un any “ple d’emocions i sentiments”, unes sensacions que esperava que la nova Fallera Major de Pego i la seua Cort d’Honor “gaudiu conforme vaig fer jo”. Raquel Siscar, feia una menció especial, ara sí, trencant el plor, a sa tia Pepa “per haver estat sempre al meu costat”.

A la presentació van acudir representants de les Falles de Carcaixent, Dénia, Oliva, Picanya i Tavernes, per a donar suport a aquest acte tan important abans de la setmana fallera. Acte en el que s’exalta a la Fallera que representarà la festa josefina de Pego a la localitat i també i, sobretot, a l’exterior.

El regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera, va voler “trencar una llença per la Junta Local Fallera” confessant que tant a Ximo Bordes actualment president com a Fernando Alemany anteriorment, “igual que a mi m’ha tocat una legislatura en la que tots els pressupostos de l’Ajuntament van batent-se en retirada”, “crec que són conscients” que els ha tocat presidir en temps difícils, “un reflex del que passa a totes les cases”. No obstant, tot i les circumstàncies, comentava Cabrera, “esta Junta la composen unes persones que sempre han estat disposades a arrimar el muscle”.

El mantenidor de la fallera major 2011, el seu faller fins a l’any passat, Pasqual Ceressola, més conegut com el Magre, descobria a l’auditori que no coneixia Ester Bertó i Sanchis que el fi de 2010 ha suposat un moment feliç “perquè has deixat de ser la Fallera Major de la Falla Convent per a ser la de tot un poble, el teu poble, el poble de Pego”. Tot i això, destacava Pascual Ceressola que “la teua vida de fallera és molt llarga i com en tot, té la culpa una altra persona, estic parlant de la teua cosina Menxi”. Però no es queda ahí la cosa, ja que el germà de la Fallera Major de Pego 2011, va ser fundador de la Falla Convent i és artista faller, de fet, és el creador de la façana que indica on viu la representant de les falles de Pego al poble i a l’exterior. Va ser Dani Bertó “qui et va obrir els ulls perquè et feres fallera en aquesta petita comissió”, relata el seu matenidor, qui rebel•lava l’auditori que Ester Bertó i Sanchis ha ocupat tots els càrrecs que es poden ocupar a una comissió fallera.

Pasqual Ceressola, constatava que enguany no podrà ser el faller d’Ester Bertó. No obstant, assegurava que la Fallera Major de Pego estarà ben acompanyada per la seua Cort d’Honor, formada per Mireia Banyuls i Escrivà, que era descrita com “una gran fallera […] una persona molt activa dins la teua comissió, la Falla Plaça i Natzaré”.

Finalment, agafava la paraula la Fallera Major de Pego 2011, Ester Bertó i Sanchis, qui començava confessant que “mai hagués imaginat que seria Fallera Major de Pego”. No obstant, des què va ser elegida, assegura que està sent “una experiència meravellosa” que les ha dutes a ella i a Mireia a viatjar a molts pobles de la Comunitat Valenciana per a representar el món faller de Pego. Advertia Ester que la parella Ester-Mireia, “farem federat” perquè són les dos “molt revoltoses”. Confessava la Fallera Major de Pego que enguany la gent que forma part de la Falla Convent “encara és més família per tot el suport i la confiança que han donat enguany perquè siga Fallera Major”. Ester Bertó animava a la gent de Pego a què “estes falles isqueu al carrer, compartiu amb les tres falles de Pego els nostres casals”.

444 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!