Esquerra-Pego presenta una moció per a que l’ajuntament no retorne els 441.067,69€ de la bestreta mal calculada de l’estat

La xifra, facilitada per l’oficina municipal d’intervenció, segons els republicans, es refereix a la bestreta, que reclama l’estat espanyol, que va preveure uns ingressos irreals dels anys 2008 i 2009, a l’Ajuntament de Pego.
Ahir de matí Esquerra Pego va presentar, al registre d’entrada de l’Ajuntament de Pego, un prec per a que s’incloga al proper plenari una moció, reclamant al govern Espanyol “que es faça càrrec del seu càlcul erroni del qual som perjudicats, sense cap poder de decisió”.

Segons la nota de premsa remesa a Ràdio Pego, el portaveu d’Esquerra-Pego, Saül Ortolà “els pegolins no som culpables de la mala gestió del govern espanyol, i mentre l’estat finança incorrectament els municipis, a més, els fa pagar els seus errors”. Ortolà apunta al fet que el Govern Espanyol podria, “per exemple, retallar la despesa militar un 40% com Alemanya” i, assenyala el líder republicà que en comptes d’això “el que fa es retallar serveis necessaris com sanitat i educació i ofegar els comptes dels municipis”.

Esquerra Pego indica que “aquesta moció ve a ser un pas més de les dues mocions proposades des de la Federació de Municipis, que foren aprovades pel plenari de Pego i que únicament sol•licitaven l’aplaçament del pagament”. Assegurà Saül Ortolà a la nota de premsa que els republicans el que demanen ara és “que el govern assumisca el seu error i no el carregue sobre les arques municipals”.

Així les coses, el portaveu d’Esquerra Pego prega al plenari de l’Ajuntament de Pego, en primer lloc, “fer un requeriment a la Direcció General de Coordinació Financera amb les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals del Govern de l’Estat espanyol per tal de fer-li saber la ferma voluntat del consistori de no assumir el pagament dels 441.067,69€ reclamats per les bestretes dels exercicis 2008 i 2009, que el Govern espanyol mateix havia calculat erròniament”.

En segon lloc prega al plenari que “atès que aquest és un requeriment just, demanem fer una crida a la resta d’ajuntaments valencians als quals se’ls hi ha demanat de pagar aquesta part de la bestreta, per tal que s’uneixin a la iniciativa, igual que ho han fet altres Ajuntaments”.

Ràdio Pego s’ha posat en contacte amb l’oficina d’Intervenció de l’Ajuntament de Pego per verificar les dades aportades per Esquerra Pego i s’ha actualitzat la informació aportada pels republicans. Actualment l’Ajuntament de Pego deu a l’Estat més de 392.000 euros per eixe càlcul avançat que va resultar erroni en 2008 i 2009. Per tal de recuperar eixos diners que el Govern d’Espanya va donar de més a l’Ajuntament de Pego, com a la resta d’entitats locals, l’Estat descompta cada mes al consistori pegolí 3.397,13 euros de 2008 i 3.954 euros de 2009; el que dóna un total de 7.351,13 euros mensuals.
477 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!