Esquerra-Pego presenta un prec per declarar persona ‘non-grata’ al ministre Wert

El prec pretén rebutjar l’avantprojecte de “Ley orgànica de mejora de la calidad de la educacion”. Perquè este prec puga pujar al plenari municipal, algun partit dels que forma part de la corporació municipal hauria de fer-lo seu, ja que Esquerra, al no tenir representació no té veu al plenari.
Esquerra-Pego s’ha avançat al plenari ordinari que tindrà lloc demà dijous a l’Ajuntament de Pego i esta Setmana Santa registrava un prec al consistori demanant declarar persona ‘non-grata’ al ministre d’Educació, José Ignacio Wert. El prec era presentat pel portaveu d’Esquerra-Pego, Saül Ortolà i el membre de la secció local Josep Vicent Rodriguez.

Els republicans consideren que l’avantprojecte de reforma de la llei educativa (LOMQE) “representa un nou atac al sistema educatiu valencià, i vulnera la llei d’Ús i ensenyament en valencià (LUEV), i en paraules del ministre Wert, pretén “espanyolitzar” als alumnes valencians, i posar fi als tímids avanços en l’ensenyament en la llengua propia del País Valencià”. Estos i altres motius fan a Esquerra-Pego demanar al ple de l’ajuntament de Pego que manifeste el seu “rebuig a la reforma de la Llei d’Educació del Govern de l’estat perquè pretén un sistema educatiu classista i desvalencianitzador, atempta contra el model d’Escola Valenciana i posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat”. També demana que el plenari manifeste el seu “compromís i suport a l’escola en valencià”; demana “reprovar l’actuació del govern espanyol, i especialment, el ministre Wert, declarant-lo persona ‘non-grata’ al municipi de Pego, així com demanar la retirada immediata de l’esmentat projecte de llei educativa”. Esquerra-Pego també demana en el seu prec que el plenari de Pego manifeste el seu “suport a la comunitat educativa”.

Perquè este prec puga pujar al plenari municipal, algun partit dels que forma part de la corporació municipal hauria de fer-lo seu, ja que Esquerra-Pego, al no tenir representació, no té veu al plenari.
494 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!