Escratxe silenciós a Chacón a Pego

Ahir, a l’entrada de la Casa del Poble, alguns membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Dénia i la comarca es van manifestar, silenciosament, a les escales del Passeig Cervantes per a denunciar que Carme Chacón, quan era ministra d’Habitatge va promoure un Decret Llei per a la creació de 9 jutjats de desnonament exprés. La PAH estatal va determinar que tots els col•lectius acompanyarien els polítics que han votat la llei que ens tira al carrer, és a dir, PP, PSOE, CiU i PNV.
Representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Dénia i la comarca es van desplaçar ahir a Pego per a denunciar, amb un escratxe silenciós, que la socialista Carme Chacón, sent ministra d’Habitatge va promulgar un Decret Llei per a crear 9 jutjats de desnonaments exprés. Explicava la portaveu de la PAH que abans de començar la campanya electoral al Parlament Europeu es va determinar, en una assemblea estatal de PAH, “acompanyar, de manera silenciosa, a aquells polítics que han votat la Llei que ens tira al carrer”.
Sobre Carme Chacón en particular la portaveu de la PAH detallava que “en 2007 va fer una proposta de Llei que aproven en el 2008, en principi demana la construcció 10 jutjats de desnonament exprés i aclareix que és per a lloguer”, un matís que des de la PAH no distingeixen perquè consideren “que un desnonament és un desnonament, la gent que es queda al carrer és gent que es queda al carrer i és persona que batega, somnia, menja… tot com qualsevol ésser humà i, per tant, no es veu la diferència”, concloïa.

Afegia que en aquell moment, en 2007, ja existien plataformes que defensaven el lloguer social i el demanaven. No obstant això, sent Ministra d’Habitatge, Chacón i el govern socialista, “governant com governaven el podrien haver dut endavant i van preferir defensar als propietaris de pisos, abans de defensar a les persones afectades”. És per això, aclaria la portaveu de la PAH de Dénia, que els dóna igual “que siga una política del PP com del PSOE, com si fos de CiU i del PNV que són els quatre partits que han votat estes lleis”. I també assenyalava que són els partits que van votar el canvi de la Constitució que prioritza el pagament a les entitats financers i no a les persones.
Les xifres que la PAH mostrava en els seus cartells: “35.000 cases buides a la Marina Alta”; “184 desnonaments diaris”; “més de 1.000 desnonaments aturats”, “9 jutjats teus [Carme Chacón]” i la demanda de “lloguer social ja”.
694 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!