Es presenta a Pego la biografia de Michel

‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ escrita per Joan Miquel Almela, subvencionada per l’Ajuntament de Pego i editada per Abisal Ediciones es presenta per primera vegada aquesta vesprada a la Casa de Cultura de Pego. La cita és a les 20’30 hores. La biografia escrita per Almela se centra, sobretot, en la importància del cantant en la seua etapa espanyola.
L’Ajuntament de Pego ha volgut posar en valor la figura de Michel publicant la seua biografia, una tasca que ha realitzat Joan Miquel Almela i que hui es presenta, sota el títol de ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’, a les 20’30 hores a la Casa de Cultura de Pego. La presentació correrà a càrrec de l’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà amb la presència de Miguel Samper Bellot, fill de Michel, i el propi autor.

Miguel Samper Peiró va nàixer a Pego l’any 1933 i va faltar el gener de 2009 a Madrid. La veu de Michel, el seu nom artístic, va anar conquerit posicions en el món de la cançó dels anys 60 a Espanya i Michel va passar de cantar amb les orquestres com la del mestre Oltra i la Sik-ko a ser un assidu dels festivals de la cançó, així com dels programes de televisió. A més, la seua veu va traspassar les fronteres nacionals per a participar en festivals internacionals com el d’Atenes, Iugoslàvia, Romania, Portugal, Itàlia o Polònia. Després arribà la URSS. Aquest currículum va ser el detonant que ha portat a l’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria de Cultura, a apostar per la biografia de Michel que hui es presenta a Pego.

Joan Miquel Almela, autor de l’obra, explicava que “el projecte més o menys comença passat l’estiu de 2008 […]”, una data que va impedir a Almela tenir una entrevista amb l’artista pegolí, perquè és a finals de 2008 quan la malaltia que patia el fa restar a casa i ja no es recupera, fins a faltar el 14 de gener de 2009. No obstant, l’autor de ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ destacava que “ell sabia que nosaltres teníem la idea eixa. Ell anava a posar tot de la seua part i estava molt il•lusionat amb el projecte”.

Joan Miquel Almela va solventar sense problemes el possible entrebanc que va suposar no haver-se pogut entrevistar amb Michel. Ho va fer entrevistant-se amb “gent de la seua generació a nivell local i comarcal, amb la família, amb persones vinculades amb ell a nivell nacional i internacional que visqueren aquella època i que tingueren alguna relació amb Michel i escorcollar les hemeroteques”.

260 pàgines “per a mostrar que Michel va ser un personatge internacionalment conegut” que, a més, va actuar en certa manera com a ambaixador de Pego al món.

La biografia ocupa tota la vida de Michel, tot i que el gruix del llibre se centra en els anys que van del 1966 al 1969, que van ser els anys de més èxit com a cantant a l’Estat Espanyol. Confessava Almela que “falta una altra biografia per escriure” que hauria d’encarregar-se de l’etapa russa que va viure el cantant pegolí, una etapa que va de l’any 1968 al 1985.

Per a saber del que hi ha a l’interior del llibre ‘Michel. La voz que desgarró el telón de acero’ es podeu apropar a la Casa de Cultura de Pego a les 8’30 de la vesprada, quan tindrà lloc la presentació del mateix. També es pot adquirir el llibre en qualsevol de les llibreries del municipi.
463 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!