Es prepara la defensa de la Plataforma d’Afectats de la delimitació marítim-terrestre Deveses-Racons

Una, aquesta, de les 12 associacions valencianes que formen la Plataforma Nacional contra la Llei de Costes que acaba de presentar una queixa a la Unió Europea sobre “l’arbitrarietat” d’aquesta. L’advocat triat per a la defensa dels interessos dels afectats per la delimitació marítim-terrestre de la Marina Alta, José Ortega, afirma que encara és difícil definir la defensa perquè no se sap si hi ha o no estudi geomorfològic. El dissabte 26 de gener es constituïa la Plataforma d’Afectats de la delimitació marítim-terrestre Deveses-Racons per a fer front conjunt a l’aplicació de la Llei de Costes. Aquest dissabte es presentava la Junta directiva, presidida per Claudio Riera i en vicepresidència per Sebastián Alcaraz. Aquest segon va presentar l’advocat triat per la Plataforma per a defensar els interessos de tots els afectats, José Ortega. Així mateix va assegurar que la creació d’aquesta plataforma és important per a pressionar millor l’administració.

Per la seua banda, José Ortega va exposar la situació que es viu actualment a la Marina Alta a partir de l’aplicació actual de la Llei de Costes. Perquè, explicava, “quan s’aprova on va la delimitació, es perd la propietat” tot i que existeix un sistema de garantia perquè hi haja una indemnització sempre i quan es produisca una expropiació.

En el cas de les Deveses-Racons des de 1995 no s’ha fet res per part de la direcció de Costes. Tot i que l’afecció arriba, majoritàriament, fins a la vora de la propietat. Aquesta situació no seria problemàtica, explicava Ortega si no hi hagués en projecte la construcció d’un passeig marítim que, aquest si, entraria dins les seues propietats perquè es faria 6 metres endins a partir de la línia marcada com a delimitació marítim-terrestre per Costes.

Ortega continuava afegint que li sembla que “no hi ha justificació perquè la delimitació estiga tan endins”. En aquests moments, la seua incertesa en la defensa està en saber si el ministeri farà o no l’estudi geomorfològic al que està obligat quan s’obri un procés de delimitació marítim-terrestre.

Actualment, la Plataforma d’Afectats per l’aplicació de la Llei de Costes -que reuneix a 19 associacions de veïns, 12 d’elles valencianes- ha denunciat davant de la UE més de 30 irregularitats en les costes valencianes. I ho ha fet per mitjà d’un informe elaborat per l’advocat José Ortega, on declara que la Direcció General de Costes “s’ha embarcat en la major operació contra la propietat privada que s’haja vist en la història recent d’Espanya”. L’informe, segons el propi Ortega “corrou per allà on passa” perquè està mostrant, segons ell, les contradiccions de l’aplicació de la Llei de Costes. Afirmava l’advocat i portaveu de l’associació estatal que aquest informe està “obligant a canviar el punt de vista” dels dirigents del Ministeri de Medi Ambient, el que provoca que actualment s’estiga vivint “un moment molt interessant”.


529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!