Es planten Narcissus Perezlarae a la Marjal Pego-Oliva

Els últims estudis sobre aquesta espècie determinen que és un endemisme valencià en perill d’extinció. És per això que des del departament de Biodiversitat de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient es va decidir establir una plantació a la Muntanyeta Verda del Parc Natural de Pego-Oliva.
Ahir de matí un tècnic i una brigada del Servei de Biodiversitat de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Habitatge van visitar el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, junt als tècnics i Director del Parc Natural i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego, per establir una plantació de 40 plantons de l’espècie Narcissus Perezlarae, una espècie en perill d’extinció que, segons els últims estudis que s’han realitzat sobre ella, indiquen que és una espècie diferent a la resta de narcisos amb una àrea de distribució única que correspon a la zona d’Oliva propera al Parc Natural, Gata, Ondara i al Barranc de l’Alberca de Dénia.

El Narcissus Perezlarae és una herba perenne, bulbosa que dóna flors groges i pàl•lides entre els mesos d’agost a octubre. Habita en sols argilosos o arenosos amb elevada retenció de la humitat. Apareix en zones obertes o amb poca cobertura d’espècies arbustives.

Les característiques d’aquest narcís fan, del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, un lloc idoni perquè es desenvolupe, tot i que fins ara els tècnics dels Servei de Biodiversitat no han trobat cap exemplar a l’interior del Parc Natural.

El lloc triat per establir una població de narcisos va estar el jardí que hi ha al voltant de la casa de la Muntanyeta Verda, de propietat municipal. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pego comparava el narcís plantat ahir a les nadales, però en la flor groga.
523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!