Entre el 80 i el 90% de la collita de la cirera s’ha perdut


Els ajuntaments de Gallinera, Laguar, Planes, Benimarfull, Almudaina i l’Orxa,
volen demanar al Consell ajudes per a pal•liar les pèrdues en la collita de cireres per la pluja. Les localitats esperen la sensibilitat de l’administració autonòmica davant d’un desastre agrícola d’aquest calibre.

Les pluges registrades en la zona productora la Marina Alta i El Comtat han reduït a mínims una collita que s’augurava excel•lent. La Cooperativa Cireres Muntanya d’Alacant xifrava les pèrdues en 3.150.000 euros. Entre el 80 i 90% de la collita perduda. És per això que des de la pròpia entitat es proposava als ajuntaments afectats que sol•licitaren a la Generalitat la declaració de zona catastròfica, ja que són els consistoris els organismes competents per presentar la demanda.

Aquesta proposta ha tingut eco, i els consistoris de la de Vall de Gallinera i de la Vall de Laguar, a més de Planes, Almudaina, l’Orxa i Benimarfull, a El Comtat, han mostrat la seua predisposició a formalitzar la sol•licitud, tot i que encara no han informat de la decisió, a la Cooperativa Cireres Muntanya d´Alacant.

Un dels ajuntaments que no presentarà la sol•licitud de zona catastròfica és el de la Vall d´Alcalà, on el cultiu de la cirera, encara que sent important, és equiparable al de l’ametla o al de l’oliva. En tot cas, des de l’Ajuntament sí que confirmaven que sol•licitaran ajudes econòmiques que ajuden a pal•liar un desastre que afecta a la pràctica totalitat de la collita.

Aquestes ajudes que estan en procés de sol•licitar els distints ajuntaments afectarà majoritàriament a la gent que tinga, prèviament la collita assegurada, al menys això és el que explicava Savall. D’altra banda, des de la Cooperativa Cireres Muntanya d´Alacant sol•licitarà ajudes per al tractament dels arbres i la retirada de les cireres danyades per la pluja.

Des de la mateixa cooperativa insisteixen en recordar i recomanar als agricultors que asseguren la collita, ja que és una inversió que pot cobrir, en situacions com aquesta, part de la feina i diners gastats durant la resta de l’any.390 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!