Enrique Moll aposta perquè el socialisme farà que “guanye Pego”

Ho reiterava dijous al míting central del PSPV. Així mateix els socialistes deixaven clar que diumenge es vota a la Generalitat Valenciana i al municipis. L’eix de la política socialista gira al voltant de la paraula dignitat perquè, a partir d’una política en minúscules, del dia a dia, millore la qualitat de vida dels pegolins i les pegolines.
Ahir dijous, el protagonista va ser el PSPV-PSOE de Pego que va dur a terme el seu míting central de final de campanya al Teatre Municipal. El presentador de l’acte, Jaume Mengual va definir la candidatura socialista com una candidatura “plena de persones compromeses, tolerants, treballadores i, sobretot, amb molta dignitat”.

No en directe, sinó a través d’un audiovisual, els quatre primers candidats de la llista del PSPV, descomptant el candidat a l’alcaldia van resumir els eixos principals del programa electoral socialista. Van ser Pepa Sendra, Raül Tamarit, Andreu Dominguis i Rosa Bolta.

Pepa Sendra, nº2 del PSPV de Pego va ser presentada com a “una xica de la que estem orgullosos perquè ha desenvolupat una tasca encomiable en la seua regidoria”. Destacava el presentador de Pepa Sendra que “és una dona treballadora, compromesa en el poble, tolerant i, davant de tot, digna”. Agafant la paraula la mateixa Pepa Sendra, recordava que “ara ja 4 anys em vaig dirigir a vosaltres per primera volta”, aleshores va explicar que es va presentar per les llistes del PSOE “perquè era l’única manera que tenia d’entendre la política”. 4 anys després continua en “la mateixa il•lusió i un poc més d’experiència”. Explicava que “entenc la política com un instrument de servei a la comunitat, on les persones són el que conten per damunt de qualsevol cosa i, sobretot, per damunt de qualsevol interès. Subratllava Pepa Sendra que per a ella “allò important era fer coses per a la gent del meu poble” i apuntava estar contenta “de no haver canviat tot i els reversos en els que m’he trobat aquestos últims 4 anys” i es comprometia a què “si en algun moment, trobe que estes tropessons que ens fa pegar la vida, en canvien, deixaré d’estar ací”.

Situava les eleccions del proper 22 de maig, Pepa Sendra, ho feia afirmant que s’estan “desvirtuant les eleccions amb l’objectiu que perdem la consciència del que anem a votar el proper diumenge és a la Generalitat i els Ajuntaments”. Assenyalava que a qui més li interessa “és al PP, perquè volen que ens girem de cul i que no vegem” el que votem. Intuïa Sendra que “eixe interès tan gran” pot deure’s a què es volen amagar coses, i es preguntava “si eixe interès tan gran serà per què la CV és la comunitat autonòmica en la que menys s’inverteix en sanitat i això depèn de la Generalitat? Serà per què la CV és la comunitat que més atur suporta i això també depèn de la Generalitat? Serà per què la CV és la comunitat que menys llits hospitalaris té per habitant i això també depèn de la Generalitat? Serà per què la CV és la comunitat és la que major nombre de barracons té i a la postre, està en segon lloc en analfabetisme i això també depèn de la Generalitat? Serà per què els trages se li han quedat grans a Camps? Serà per què la F1 s’ha acabat i els diners també? Serà per què la Llei de Dependència no ens arriba mai? O serà per què l’aeroport de Castelló és més bé un carril bici molt, molt gran?”. Reconeixia Pepa Sendra que per a ella es tracta “d’un poquet de tot això”.

Posava la lupa Pepa Sendra per a passar a parlar d’allò local, de Pego i del PP de Pego. Primerament assenyalava que “la introducció del seu programa electoral versa, quasi únicament i exclusiva, en parlar malament de l’actual govern atxacant-li tots els mals, inclòs el de l’atur. Sense parar-se a vore que Pego és el poble que té la taxa més baixa en referència a tots els que tenim pel costat governats pel PP”. Seguint amb el programa del PP Pepa Sendra assenyalava que “es basa, majoritàriament, en dir, que faran coses que ja estan fetes o que estan escomençades. I totes elles fetes o començades per l’actual govern: “Reducir el coste del equipo de govierno”, precisament això és el que es va fer fa 8 anys i ho va fer el govern actual. “Ayuntamiento on-line”, que ja està instaurant-se i a més, és gràcies a un pla del Govern Central, el Plan AVANZA”. El tercer punt que era anomenat per la nº2 del PSPV era “Finalizar la concentración parcelaria de las tierras arrozales”, al que apuntava Sendra que “la gent ja fa temps que està passant-se per la Cambra Agrària per a donar les seues dades i d’eixa manera que la Generalitat, que és l’organisme que depèn resolga”.

El Turisme era l’altre punt destacat del programa del PP per Pepa Sendra, regidora d’aquesta àrea durant l’actual legislatura. Així, sobre el “Plan de dinamización turística del municipio, promoviendo nuestro patrimonio histórico, gastronòmico”, proposat pel PP, Pepa Sendra anunciava que és un punt que reconeixia Sendra li fa “moltíssima gràcia perquè el Pla Estratègic Turístic de Pego està totalment finalitzat. Només falta presentar-lo al poble i si no s’ha presentat ha estat perquè la LOREG prohibia taxativament tots els actes de presentacions i inauguracions durant el període de campanya electoral”. Subratllava també la qüestió gastronòmica, ja que durant aquesta legislatura ha criticat durament les dos guies gastronòmiques realitzades des de la Regidoria de Turisme. Després d’aquest repàs la nº2 del PSPV de Pego recordava que “el 22 de maig prendrem una decisió que influirà directament sobre les nostres vides, sobre qui i com volem que se’ns governe”.

L’última intervenció corria a càrrec, òbviament, del candidat a l’alcaldia de Pego pel PSPV-PSOE, Enrique Moll, que va recordar que és de Pego i “perquè em preocupa el meu poble el meu lema de campanya és ‘Perquè guanye Pego’”, un poble que destacava Moll “és un paradís” en el que, apuntava el candidat socialista “s’han de millorar moltes coses per a fer més fàcil la vida dels pegolins”. Es reiterava Enrique Moll en el seu socialisme d’esquerres perquè “em preocupa la política social, la mediambiental, la cultural, la sanitat i, sobretot, l’educació”. Defenia Moll que “des de l’Ajuntament hem de preguntar que volen i com ho volen” els pegolins i les pegolines, ja que “el poble són les persones i l’Ajuntament està al servei de les persones i no a l’inrevés”.

Enrique Moll reafirmava que “no vaig a prometre res del que no puga complir”, no obstant, va asseverar que “si que us vull prometre que si guanyem el proper diumenge, jo i la resta de persones que composen aquesta llista anem a treballar pel nostre poble amb dignitat i, sobretot, amb honradesa”. El PSPV de Pego farà política en minúscules, per a abordar “les coses del dia a dia”.

Davant el moment econòmic que s’està vivint a Pego, com a la resta del món, Enrique Moll recordava que “quan hi havia vaques grosses en este poble algú es va dedicar a tirar els diners a mans plenes, sense fer previsió de futur i ara que no entren eixos diners no tenim més remei que apretar-nos tots els cinturó per a poder eixir endavant”. Aquesta afirmació duia al candidat del PSPV a declarar, sense concretar, que “haurem de prendre mesures ingrates i dures, algunes, ho sé, impopulars”. Com a pista comentava que “tots haurem d’empenyar-nos a gastar poc i millor […] per això haurem d’optimitzar al màxim els recursos dels que disposem”.

Tot i la situació econòmica, segons Enrique Moll el PP de Pego continua proposant obrir més PAIS, al que contraposava Moll que “quan més obrim més endeutades van a estar les persones de Pego”. Recordava el candidat socialista que Pego “encara està pagant el despilfarro de la gestió urbanística del PP”.

Contradeia Enrique Moll unes declaracions de Maite Ferrándiz a Ràdio Pego en el debat electoral respecte de les subvencions que la Diputació d’Alacant ha aprovat per a Pego. Exposava Moll que dita institució provincial ha donat cinc subvencions “amb un import d’al voltant de 120.000 euros a diferència dels 3 milions d’euros del Pla E”, a més assenyalava el candidat socialista que eixes subvencions havien anat beneficiar “entitats privades o afins a Maite Ferrándiz”, ressaltant la diferència d’una gestió a l’altra. Afirmava Moll que l’Ajuntament de Pego ha presentat 23 projectes a la Diputació i cap ha estat acceptat.

Cap al final del discurs, Enrique Moll, va voler desmentir una cosa que el PP va dient pel poble i que assenyala que si Maite Ferrándiz arribava a ser “alcaldessa de Pego el dilluns traurà al seu home de la presó”. El candidat socialista informava que “el senyor Carlos Pascual fa dos mesos va demanar el 3r grau i el Tribunal Superior de Justícia li’l va denegar” i apuntava Moll que “els jutges que composen el TSJ han estat nomenats pel PP i per tant, els que no el volen traure són els del PP”. També recordava que si algú vol consultar la sentència de condemna, diu clarament que els demandants són la Generalitat Valenciana i Acció Ecologista-Agró i ells no estan ni a la Generalitat ni a Acció Ecologista-Agró.

D’altra banda, ressaltava Enrique Moll que l’eix de la política socialista va a girar al voltant de la paraula Dignitat.


569 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!