En dos setmanes podria estar en funcionament el banc d’aliments

Fins ara era Serveis Socials i Càritas-Interparroquial les entitats que s’encarregaven de donar este servei. No obstant, la creixent demanda de persones amb necessitats bàsiques per cobrir ha derivat en la creació d’este banc d’aliments que unirà els esforços en este àmbit.
Tot indica que d’ací a dues setmanes els pegolins i les pegolines amb més dificultats econòmiques comptaran amb un nou punt d’ajuda. I és que Pego té tradició de punt de recollida d’aliments no peribles com són Cáritas-Interparroquial i la Mancomunitat de Serveis Socials amb les seues campanyes puntuals de recollida i posterior repartiment. No obstant, i tenint en compte que, malauradament, la demanda d’ajuda social va en augment, l’Ajuntament de Pego va decidir, va uns mesos enrere, aunar esforços i unificar, en un sol punt l’ajuda alimentària a través de la creació del banc d’aliments.

La iniciativa del banc d’aliments ha tornat a mostrar una imatge del Pego més solidari, ja que ha estat aixoplugat per la immensa majoria d’associacions.Carmelo Ortolà afirmava que s’ha fet una crida a totes les associacions “perquè recolzen una tasca que està fent-se des de fa molt de temps”. Exemples de la resposta els coneixíem l’altre dia al facebook de Ràdio Pego escrivien des de l’AMPA d’Ambra per a explicar-nos que han posat en marxa una campanya d’arreplegada de productes bàsics a l’escola per a col·laborar en la posada en marxa del banc d’aliments. Al col·legi Sant Antoni ahir pel matí van fer la primera recollida d’aliments també destinats al banc d’aliments.

Concloïa l’alcalde de Pego que “el que es pretén és, en l’ajuda de totes les persones, unificar tot el que és la recollida d’aliments i unificar tot el que és el repartiment d’aliments”.
Encara no hi ha una data concreta marcada per a l’obertura del banc d’aliments, tot i que “l’objectiu que es va marcar en l’última reunió és que volem començar per a la campanya de Nadal”, avançava Ortolà. També apuntava a que el banc d’aliments s’obrirà, inicialment, els dimarts i els divendres de vesprada per a recollir aliments. Tot i que “dependrà de les necessitats i la resposta”. Es recolliran aliments tres dies a la setmana.

Un punt important del funcionament del banc d’aliments, perquè no hi haja problemes ni picaresca, ha de veure amb el rigorós control de gent que té necessitat real per a accedir a l’ajuda. És per això que l’alcalde del municipi avançava que “s’ha de portar, per suposat, un control exhaustiu d’aquelles persones que tinguen dret a esta prestació d’aliments”. Totes les persones que accedisquen al banc d’aliments comptaran amb un informe de Serveis Socials.

L’alcalde i regidor d’Hisenda confirmava que el pressupost de 2013 contempla una partida destinada al banc d’aliments, per a completar els aliments de què puga mancar el magatzem del banc d’aliments.

Carmelo Ortolà feia una crida destinada “a aquelles persones que puguen aportar aliments o col·laborar amb el banc d’aliments”, perquè, en el moment que es determinen els horaris d’entrega d’aliments, es posen en contacte amb el voluntariat i facen la seua donació. Així mateix es dirigia als productors d’aliments perquè si tenen estoc d’algun producte el donen al banc d’aliments. I és que, assenyalava Ortolà, “tota ajuda, per poqueta que siga, és importantíssima”.
623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!