En breu s´iniciaran les obres de les 5 places més emblemàtiques de Pego

Sense concretar la data la Conselleria d´Infraestructures ha anunciat que “en breu” escometrà les obres d´urbanització de cinc places i dos carrers del municipi. El pressupost inicial és de 2,6 milions d´euros i en principi l´execució es realitzarà en 18 mesos.

La Conselleria d’Infraestructures va anunciar ahir que «en breu», sense concretar més algun tipus de data o període, escometrà les obres d’urbanització de cinc places a Pego «amb l’objecte de fer créixer l’espai per al vianant en detriment del vehicle». Una actuació que compta amb un pressupost de 2,6 milions d’euros i que serà pagada íntegrament per la Conselleria. El projecte abraça una superfície total de 16.270 m2.

L’objecte del projecte del Consell, que va ser presentat al mes de febrer a l’ajuntament de Pego pel director general d’Arquitectura, Fernando Mut, és recuperar el caràcter urbà del centre històric com a patrimoni que «aglutina els senyals d’identitat d’un poble». D’aquesta manera, la iniciativa remodelarà la plaça i carrer Ecce-Homo, la plaça de l’Ajuntament i carrer Vallet, la plaça de la Quintana, la plaça del Rei Jaume I i la plaça del Convent.

En una de les darreres reunions mantenes entre les parts implicades en el projecte es va parlar com a possible començament de les obres la darrera setmana de setembre. La data encara no se sap, però si per on s´escomençà a executar-se la remodelació, qüestió que s´havia decidit en aquella passada reunió. Dos eren les possibilitats més clares, la Plaça del Convent o la Plaça de l´Ecce-Homo, els dos extrems del projecte.

Finalment s´iniciarà l´escomesa per la Plaça de l’Ecce-Homo, la més antiga i més deteriorada de totes. Tindrà una actuació per mitjà de la que es mantindrà la major part de l’arbratge existent. En la Plaça de l’Ajuntament destaca que es mantindrà la circulació rodada perimetral. En la de la Quintana «es preveu unificar l’espai i caracteritzar-lo per a ús públic donant-li valor als vestigis arqueològics que la singularitzen».

En la plaça del Rei Jaume I s’eliminarà la circulació cap a la plaça del Convent on Infraestructures «mantindrà l’actual estructura aterrassada existent en l’àrea de la pinada, duplicant les terrasses, al sud de les actuals».


El pla d´execució de les obres es preveu que dure 18 mesos. L´Ajuntament vol aprofitar aquestes obres per a canviar el clavegueram de carrers com el de Jaume I, on mai s´ha revisat la xarxa. La finalitat d´aquesta intervenció afegida, és evitar fugues d´aigua i humitats en les cases del veïnat, entre d´altres qüestions.


Els treballs de remodelació estan projectats a trams per tal de no afectar en excés la ciutadania. Així, fins què no s´acabe un tram d´obres no s´escomençarà un altre per tal de no crear caos circulatori, entre d´altres coses.
262 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!