En 2015 se subministraran 27.800 dosis de vacunes contra la grip a la Marina Alta

És la xifra que es va donar a conèixer ahir durant la presentació de la campanya de vacunació contra la grip a la Marina Alta. La campanya, que ha començat esta setmana, es prolongarà fins el 31 de gener. Hi ha més de 50 punts habilitats per a vacunar-se a tota la comarca.
El Departament de Salut de Dénia va presentar dimarts de matí, en el Centre de Salut de Calp, la Campanya de vacunació contra la grip 2015-2016 en la Marina Alta, que és prolongarà fins al pròxim 31 de gener.

Les autoritats sanitàries repartiran enguany 27.800 vacunes —873 dosis més que en 2014—, en els més de 50 punts que hi ha repartits en tota la comarca, i entre els que s’inclouen Centres de Salut (com el de Pego), Consultoris Auxiliars, Clíniques Privades, Mútues, Residències de la Tercera Edat (també la de Pego) i Serveis de Prevenció de Riscos Laborals.

El Departament de Salut de Dénia disposa de dos tipus de vacunes:

-Vaxigrip, que és la que se subministra en el 90% dels casos. Esta vacuna presenta els efectes secundaris mínims, a més de ser altament efectiva.

-Optaflu: Vacuna apta i segura per a persones al·lèrgiques a la proteïna de l’ou.

La campanya de vacunació contra la grip va especialment dirigida a la població de risc, és a dir, pacients de 60 o més anys d’edat amb patologies cròniques, embarassades, treballadors de serveis especials –policia, bombers, protecció civil, etc.- i professionals sanitaris.
Entre els objectius principals d’esta nova campanya de vacunació contra la grip està aconseguir una cobertura de vacunació que supere el 60%, en el cas de les persones majors de 60 anys, i que el percentatge de vacunacions entre el personal laboral de la salut arribe, almenys, al 45%.

En la campanya de l’any passat és van subministrar 26.927 dosi a la Marina Alta, amb cobertures de vacunació que van arribar, en el col·lectiu de majors de 64 anys, al 49.38% i en el personal sanitari al 71.46%, superant amb escreix els objectius marcats en un 50%.
574 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!