En 10 ó 12 dies es recol•lectarà l’arròs de la Marjal

El camp d’experimentació està al 100% del seu rendiment i els seus resultats són d’allò més positius. Entre d’altres varietats que s’estan estudiant al parc natural es troba l’ “Albufera”, que és molt pareguda al “bomba” però s’espera que siga més productiva i resistent. Encara no fa un mes els informatius de Ràdio Pego informaven de les bones expectatives per a la collita global d’arròs a terres valencianes. AVA assegurava que la important minva de producció d’arròs en diverses regions productores d’Espanya, com ara Andalusia, Extremadura i Aragó feien preveure una comercialització favorable per als productors del País Valencià. Aquesta producció s’estima que rondarà les 115.000 tones, una quantitat un 5% superior a la mitjana dels últims cinc anys, amb la qual cosa es confirma la recuperació productiva d’este cultiu, que en 10 ó 12 dies, a principis de setembre, començarà a segar-se.

De la mateixa manera, l’organització agrària preveu una producció de gran qualitat en les explotacions de la Marjal Pego-Oliva, especialitzades en la varietat Bomba, d’entorn de les 800 tones, encara que la collita també podria haver augmentat de no haver patit els efectes de la falta de pluges. Des del grup les Tanques també es valora positivament el futur de la collita. Tot i que sobretot es destaca la tasca d’investigació que s’està duent al camp d’experimentació, que durant 5 anys més tindrà el suport de la Conselleria per a continuar estudiant el comportament de diferents varietats, com explicava per a Ràdio Pego el seu president, Vicent Dominguis.


Fins a 8 ó 9 varietats s’estàn estudiant en l’estació experimental del parc natural per a conèixer el seu comportament en camp. En este sentit l’Associació Valenciana d’Agricultors destaca el bon estat de les varietats ecològiques, sobretot “l’Albufera”, de les que es colliran per primera vegada al voltant de 8.000 kg. Aquesta nova varietat d’arròs desenvolupada per l’Institut d’Investigacions Agràries (IVIA) estarà disponible en el mercat en un termini màxim de dos anys i destaca perquè es molt pareguda a la coneguda varietat “Bomba”, amb la diferència que és més resistent al mal temps per la seua menor altura, 100 centímetres enfront dels 140 centímetres de l’arròs ‘bomba’. A més, és més productiva i no es passa ni s’empedreix”. És una barreja de les varietats “Bomba” i “Sènia”.

376 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!