Els socialistes de Pego critiquen el “doble raser” de Compromís per Pego pel fa als càrrecs de confiança

Ho fa després de felicitar Conxa del Ruste i Àngel Oltra per les seues noves funcions, de subsecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i com a assessor del diputat Josep Nadal a les Corts, respectivament. Critiquen que des de Compromís recriminaren els nomenaments de dos càrrecs de confiança de l’equip de govern i ara estiguen com «càrrec de confiança». Àngel Oltra demanava als socialistes que «siguen més prudents a l’hora de fer declaracions».
El nomenament de Conxa del Ruste com a subsecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el nomenament del regidor de Compromís Àngel Oltra, com a assessor especialitat en Medi Ambient i agricultura experimental del diputat a les Corts Josep Nadal, van tenir una ràpida resposta dels socialistes de Pego. Estos van publicar una felicitació que es podria qualificar d’ «enverinada», ja que expressava la seua sorpresa davant el doble raser de Compromís pel que fa a la figura de càrrec de confiança.

Expliquen els socialistes que «la sorpresa ve motivada per les paraules d’ambdós regidors de fa uns mesos, quan demanaren explicacions pel nomenament dels dos càrrecs de confiança de l’actual equip de govern. En aquell moment els membres del grup Compromís recriminaren estos nomenaments, ja que “hi havia personal a l’ajuntament que estava capacitat per complir eixes tasques”».

Els dos nomenaments mencionats duen a concloure al PSPV de Pego que, «uns mesos després, entenem que el grup Compromís haurà de fer crítica interna. Doncs les crítiques rebudes per les decisions que ha pres el nostre equip de govern, ara han estat repetides a l’àmbit autonòmic».

Llançaven a Compromís diverses qüestions arrel dels dubtes que els havien eixit des què van conèixer la notícia: «la Generalitat no disposa de funcionaris capacitats per desenvolupar la tasca encomanada als dos regidors? Després del comunicat que va fer el grup Compromís on parlava de no duplicar càrrecs, quina serà la postura del regidor Àngel Oltra, qui, suposadament, compatibilitzarà els càrrecs de regidor local i de confiança a la Generalitat?».

El mateix Àngel Oltra va ser l’encarregat de contestar estes crítiques per part de Compromís per Pego. Va explicar que està contractat des del 2 de setembre «com a assessor d’agricultura, del grup parlamentari de Compromís, per la meua formació en biologia i especialització en gestió agrària, així com per la meua experiència en explotació agrària ecològica experimental». Detallava que treballarà a les Corts «a mitja jornada per una salari brut de 1.000€ al mes, uns 846 € nets que em paga Compromís i no les Corts». Aclaria també que la seua tasca a les Corts «no té cap responsabilitat de gestió, pel que no és un càrrec, sinó feina. I sent així, no existeix cap incompatibilitat».

Indicava també Oltra que a les Corts «no hi ha funcionaris experts en cada àrea de coneixement. Això significa que no hi ha especialistes per a assessorar als diputats en matèries concretes, al contrari que al Consell, on els governants són assistits pel mateix personal tècnic de la institució. Fent una comparació amb els òrgans locals, podríem dir que el Consell és l’equip de govern, i les Corts és el Ple de l’Ajuntament».

A continuació reiterava la seua crítica als càrrecs de confiança de l’Ajuntament perquè, argumenta, «si l’alcalde vol tindre un/a secretari/a hi ha funcionaris a l’Ajuntament capacitats per a fer-ho i no cal posar a ningú a dit per a fer eixa funció».

Respecta al nou càrrec de Conxa del Ruste, explicava Oltra que «formarà part de l’organigrama del Consell», serà una alt càrrec «escollida entre molts altres professionals per consens entre el PSOE i Compromís».

Tot i estes explicacions, des dels socialistes de Pego insistixen en el fet que el regidor de Compromís Àngel Oltra ha estat triat com a assessor del diputat pegolí Josep Nadal «per ser qui és i no pel seu currículum», que el que evidencia que el seu cas seria comparable amb el dels càrrecs de confiança que han estat contractats per l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego.
554 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!