Els romanesos constitueixen una nova associació a la Marina Alta

A la comarca hi ha un total de 2.400 ciutadans del país de l’Est. Entre els objectius de l’agrupació cal destacar com a prioritari el foment de la integració d’estos ciutadans en els pobles de la comarca. La Marina Alta ja compta amb una associació de romanesos. La seua presidenta, Ana María Ceausu, va presentar el col•lectiu el divendres passat a la vesprada a la Casa de Cultura de Dénia i va donar a conèixer els objectius de l’agrupació entre els que cal destacar com a prioritari el foment de la integració d’estos ciutadans en els pobles de la comarca. I és que, segons les xifres que va presentar Ceausu, el nombre total de romanesos que resideix a la Marina Alta és de 2.400. Només a Dénia viuen un total de 800. Estes xifres revelen, segons la presidenta, «la necessitat de crear una associació per a juntar tots els ciutadans procedents d’este país i lluitar per les condicions d’igualtat i contra el racisme».


Cal destacar que Ceausu, a més de ser la presidenta d’este nou col•lectiu forma part de la llista socialista de Dénia, en concret és la número 14 de la candidatura presentada per Paqui Viciano. Entre els propòsits de l’associació figura també el facilitar l’arribada a la comarca als immigrants informat-los sobre les ajudes i subvencions i oferint consells.

A més, el col•lectiu realitzarà diferents activitats, com l’organització de cursos en castellà i valencià i altres enfocades a l’intercanvi de la cultura romanesa i espanyola. També Ceausu, va explicar que tenen intenció de desenvolupar el turisme bilateral. La portaveu de l’agrupació va ressaltar que a Romania hi ha uns llocs «espectaculars i únics» com és el cas del Delta del Danubi, els volcans de fang i el castell de Drácula, entre altres.
La presentació de l’agrupació al públic es realitzarà el pròxim mes d’abril en la fira de les associacions de Dénia. En l’actualitat l’associació està formada per 30 persones.

438 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!