Els pegolins i les pegolines destaquen a Ondara

En els Jocs Olímpics per a la gent major i en la XVIII Cursa popular d’Ondara. En els Jocs Olímpics les pegolines van destacar en bàsquet, en marxa 4×40 i en llançament de pilota entre 65 i 75 anys. En la XVIII Cursa Popular d’Ondara hi van destacar les actuacions de Nestor Vercher i Cristina Bañuls.
Divendres passat a Ondara es va celebrar la II Jornada de Jocs Olímpics per a gent major. Recordem que hi participaven més de 260 persones majors de 65 anys (la franja entre els 60 i els 64 podien participar però no competien). No obstant, si se sumen les proves d’atletisme i de natació la participació s’eleva a més de 350 participants, assenyalen des de l’organització, que sense cap incidència mèdica. Dels més de 350 participants, 20 eren pegolines i pegolins. La seua actuació en moltes de les modalitats que s’hi disputaven va ser excel·lent.

L’alcalde, que hi va estar present, ho explicava de vesprada durant la inauguració de l’exposició del CEAM, tot orgullós que els i les participants de Pego hagueren superat en bàsquet, llançament de pilota a equips d’altres poblacions més grans.

Així les coses, els resultats pegolins van ser els següents, segons ens detallen des de la Regidoria d’Esports:

Medalla 1r classificat en bàsquet per a l’equip B2 composat per: Mª Dolores Guitart Mengual, Pepa Sastre, Amparo Femenia, Mª Carmen, Isabel Sendra.

3er classificat en marxa 4×40 per a l’equip R2 composat per: Reme Sendra, Maria Dolores Guitart, Mª Carmen, Amparo Femenia.

Llançament de Pilota (entre 65 i 75 anys)

Evaristo Sastre

I Ondara també va acollir esta cap de setmana la XVIII Cursa Popular que està dins el XX Circuit a Peu de la Marina Alta. Com cada cap de setmana, molts van ser els participants a la mateixa. De Pego, en categories adultes hi van participar 33 atletes del Club Dorsal 19, als que hem d’afegir la participació dels més joves en el circuit infantil i juvenil. D’eixes curses populars celebrades a Ondara hi destaquen les posicions aconseguides per dos pegolins que hem vist com han anat pujant esglaons en els pòdiums com són:

– NESTOR VERCHER, primer classificat en la categoria Juvenil Masculí amb un temps de 0:37:21 i

– CRISTINA BAÑULS, primera classificada en la categoria ALEVI FEMENI amb un temps de 0:04:11

Als i les atletes els agrada córrer tots els dies (almenys tots els que poden) i per això no ens ha d’estranyar que hi haja corredors i corredores que no només participen en les curses populars del XX Circuit a peu de la Marina Alta. Sinó que ho facen en més competicions per a completar el cap de setmana. Així, ressenyem que l’atleta pegolí Máximo Folqués Lorente atresora una nova primera posició al seu rànquing personal. Esta vegada en la carrera de 10Km de Cala de Finestrat. Va quedar primer de la categoria Veterà A.

L’altra corredora que també va eixir fora a competir va estar Carme Sala que, en esta ocasió, no va pujar al pòdium, però si que va fer una bona marca quedant la sisena de la categoria Veteranes A femení en els V 10Km Nocturns de la Platja de Gandia.