Els joves de Pego coneixen els insectes a partir del llegat de Juan de Torres Sala

La Regidoria d’Educació i Cultura ha encetat enguany una iniciativa didàctica per a tornar a la vida l’exposició que des de fa aproximadament 5 anys alberga una part de la Casa de Cultura. La idea és, en paraules de la regidora Elvira Ciurana, “mantenir l’esperit del conveni” que es va signar entre l’ajuntament i la Fundació Torres Sala i que els joves de primària i secundària de Pego coneguen els insectes d’una manera interactiva. Al si de la Casa de Cultura de Pego durant quatre dies s’està duent a terme una jornada educativa a partir de l’exposició d’insectes que alberga al seu si. Tres membres del Museu Valencià d’Història Natural estan passant quatre dies a Pego per a explicar als alumnes de primària i secundària de tots els centres educatius de la localitat els vincles de Juan de Torres Sala i els insectes a partir de la petita mostra que va donar al poble de Pego.

Aquesta iniciativa parteix de la Regidoria d’Educació i Cultura tenint en comptes el conveni que en el seu moment es va signar entre l’Ajuntament i la Fundació Torres Sala, creada, aquesta última, quan Torres Sala va morir el 22 de juliol de 1974 sense descendència directa. “Per tal de mantenir l’esperit d’eixe conveni” la regidora de l’àrea d’educació, la independent Elvira Ciurana, va proposar als directors dels centre aquesta jornada que incloïa diverses “activitats educatives i culturals al voltant de la petita exposició d’entomologia en memòria de Torres Sala”.

Juan de Torres Sala va nàixer el 1892. Des de menut va sentir una gran inclinació per l’observació i l’estudi dels insectes, tot i que estudiarà dret i es convertirà en un influent i important advocat. No obstant, durant tota la seua vida va poder arrancar temps del seu temps per a dedicar-lo a l’estudi i conservació d’insectes, reunint entorn a la seua persona una de les més valuoses col•leccions d’insectes. Va buscar i va aconseguir el recolzament d’especialistes de tot el món. Així mateix Torres Sala va viatjar per tot el planeta per a incrementar la seua col•lecció entomològica, sempre acompanyat de la seua dona.

Quan va morir l’any 1974, ja ho hem anomenat, sense descendència directa es va crear la Fundació Entomològica Torres Sala recolzada per entitats valencianes i per familiars directes.
536 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!