Els joves de Pego aposten per l’skate

Només cal vore les fotos que han penjat a les xarxes socials des de la regidoria d’Esports per a notar-ho. Joves de la Pego i la resta de la comarca van participar dissabte passat en el Skate Festival que va organitzar la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego.
Dissabte passat molts joves de Pego i de la resta de comarca van poder gaudir d’allò més de l’esport que els agrada, l’skate. Però que és l’skate? Doncs és un esport que té la seua base en el monopatí. Consistix en fer ‘piruetes’ en l’aire amb ell a partir d’escales, de rampes o de plataformes que els donen impuls.
Este esport, tot i que ho parega, no és nou. De fet ens hem de remuntar a la dècada de 1960, quan es va desenvolupar com a substitut a la taula de surf en terra, apostant-li les rodes d’uns patins. Creat a partir d’una variació del surfing ha desenvolupat una gran atracció i interés per a molts, i sol ser un reclam publicitari per als jóvens (skaters o no). Un reportatge de l’any 2002 per a l’American Sports Data va estimar que hi havia 40,5 milions de skaters en tot el món; sent el 84% menors de 18 anys, dels quals el 74% eren hòmens i el 26% dones.
Que la majoria dels skaters són menors d’edat es va poder comprovar dissabte passat a Pego en el I skate Festival que es va desenvolupar a la població. Ho confirmava el regidor d’Esports, Raül Tamarit que admetia que a Pego se sabia que hi havia, però no s’imaginaven que tants.
La pràctica de l’skate es fa difícil als pobles i a les ciutats perquè no hi ha espais especialment habilitats per a això. Així les coses els joves opten per practicar amb el monopatí a escales de places o passejos públics no despertant massa simpaties entre la resta de la ciutadania. És per això que els joves practicants d’skate aprofitaren el festival per a demanar-li al titular d’Esports l’habilitació d’un espai municipal per a poder entrenar. Una nova tasca que Raül Tamarit ja ha inclós en la seua agenda.
La cultura de l’skate: dels joves amb pantaló caigut, amb ‘sudaderes’ amples, amb gorra al costat, amb pearcings, amb els auriculars… com la descrivia Tamarit, s’associa immediatament al hip hop, a eixa música que naix de les arrels dels barris més al marge. I és per això que el hip hop es va poder escoltar durant tota la jornada, sobretot, en viu al recinte multiactivitats de la trilladora.482 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!