Els experts alerten de l’entrada d’una nova gota freda

El front podria deixar pluges intenses fins al dimecres. La causa d’esta nova pertorbació atmosfèrica és el que en meteorologia es denomina «tàlveg», una ondulació atmosfèrica que a partir de hui se situarà prop del golf de València i ocasionarà un nou episodi de gota freda en terres valencianes, encara que no tan agressiu com el patit la setmana passada. L’Institut Nacional de Meteorologia (INM) anuncia per a hui la possibilitat de ruixats forts en la Comunitat Valenciana, així com en altres punts del litoral mediterrani peninsular com Múrcia, Granada i Almeria. La causa d’esta nova pertorbació atmosfèrica és el que en meteorologia es denomina «tàlveg», una ondulació atmosfèrica que a partir de hui se situarà prop del golf de València i ocasionarà un nou episodi de gota freda en terres valencianes, encara que no tan agressiu com el patit la setmana passada.

Al llarg del dilluns hi haurà ruixats dispersos localment forts i inclús molt forts, amb episodis tempestuosos. En este sentit, l’INM va assenyalar que les precipitacions podrien aconseguir els 30 litres per metre quadrat. Per al dimarts continuarà la inestabilitat, de fet, per a l’INM, el dimarts serà el dia més complicat. Així, prediu ruixats moderats en la mitat nord de la Comunitat.

La Comunitat Valenciana continuarà davall l’influx de la depressió -tàlveg- i els cels seguiran encapotats. No obstant, la probabilitat de ruixats es redueix al 45% en Castelló i València, mentres que a Alacant arriba fins el 35%. A partir de dijous que ve està previst que pugen les temperatures, segons la predicció.


252 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!