Els estudiants de Pego cridats a la vaga

Demà es concentren a les 10:40h. al pati de l’IES Enric Valor per tal de fer pública el seu rebuig a l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior perquè suposa una privatització de les universitats públiques.
El 17 de novembre se celebra el Dia Mundial de l’Estudiant i és per això que l’estudiantat ha decidit dedicar el 17 de novembre a la lluita contra els retalls en educació i la privatització de les universitat públiques. Aquesta vaga va ser convocada el passat 27 d’octubre per l’Assemblea Interuniversitària de València, tot i que s’estendrà per tot el territori valencià. A més, la jornada s’emmarca dins del context de mobilitzacions que tindran lloc a nivell europeu pel dia de l’estudiantat.

Enguany, la convocatòria de vaga general d’estudiants està més que justificada, asseguren els sindicats d’estudiants i expliquen que es deu a que l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (procés de Bolonya) a les universitats amb l’anomenada Estratègia Universitat 2015 (EU2015) està suposant una acceleració del procés privatitzador que estan patint les universitat públiques valencianes.

Informen des de la Interuniversitària que “mentre que els alts càrrecs de les universitats s’han augmentat el sou un 11%, els estudiants i les estudiantes aquest curs hem vist perplexes com el preu de les matrícules ha augmentat més d’un 7% respecte les del darrer curs i un 4% per damunt de l’IPC. Mentrestant, la Generalitat Valenciana ofega les universitats públiques valencianes amb una pinça amb dos pols: d’una banda el gran deute que guarda amb les universitats públiques valencianes de més de 900 milions d’euros, i d’altra banda amb el desviament de capital públic a universitats privades -a la pràctica concertades- com el CEU i la Catòlica de València; la qual cosa està obligant a les universitats públiques a retallar milions i milions d’euros del seu pressupost, així com buscar en el capital privat una font d’ingressos alternativa. Tot açò, afegint també la reducció de les beques per part dels governs estatal i autonòmic, està suposant que la universitat estiga cada dia més a l’abast de menys gent”.

També la qualitat de l’ensenyament s’està veient greument afectada per aquestes polítiques privatitzadores, denuncien els sindicats d’estudiants i expliquen que “si bé les autoritats universitàries deien que el procés de Bolonya no suposaria una devaluació dels títols, la realitat és ben distinta. Actualment per adquirir els mateixos coneixements que amb la llicenciatura, els estudiants i les estudiantes ens estem veient obligades a cursar màsters com el de l’Advocacia i Procura o el Màster de Formació de Professorat. Títols molt més cars que les antigues llicenciatures els quals estan convertint les universitats en botigues expenedores de títols i competències al servei del mercat, i a les estudiantes en meres mercaderies buides de coneixement. D’altra banda, la renovació pedagògica, bandera de la reforma, continua sense onejar a les nostres aules. Tot i que se’ns cobre més pels crèdits ECTS, la renovació no ha anat més enllà dels treballs en grup i presentacions a l’aula de treballs”.

Davant aquest desolador dibuix, l’estudiantat veu com “les nostres perspectives de futur no poden ser tampoc gens optimistes. Si bé les xifres de l’atur ronden ja el 25% de la població activa al País Valencià, aquesta xifra augmenta fins un 43% si ens referim al jovent qualificat. Mentrestant, els governs aprofiten la crisi econòmica per tal de retallar drets socials i laborals i precaritzar encara més les nostres condicions de treball”.

És per tot açò que els i les estudiants s’han vist obligats a convocar aquesta vaga general d’estudiants per tal de defensar un ensenyament vertaderament públic i de qualitat.

A Pego l’estudiantat preocupat i compromés amb el seu futur educatiu durà a terme una concentració a les 10:40h. al pati de l’IES Enric Valor per a unir-se a la mobilització general i així mostrar el seu rebuig públic a les actuals polítiques educatives que estan comprometent el seu futur.
485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!