Els estafadors recorren la comarca

Pego enguany ha estat visitat per estafadors amb dues històries diferents. A principis de setembre un home ben vestit es feia passar per un inspector d’hisenda que demanava als comerços si volien publicitar-se a una revista d’Hisenda. Al juliol eren uns tècnics d’Iberdrola els que canviaven els comptadors de la llum. Pego, però, no és l’únic poble on aquests darrers han actuat. L’últim per on han passat ha estat Benissa. Hi ha gent que viu de l’engany i no té mala consciència d’estar furtant a persones innocents. Així treballen els estafadors. Per a ells tot és vàlid i fer-ho creïble sembla ser que no els resulta massa difícil. A Pego, en dos mesos s’han viscut dos tipus d’estafes. No fa encara ni un mes de la darrera que es va detectar. Va estar un home d’entre 35 i 40 anys, ben vestit, cabells curts i engominats cap enrere, fent-se passar per un treballador d’hisenda, que oferia als establiments als que entrava publicitar-se en una publicació d’aquesta administració per 100 euros. Una vegada amb els diners s’esfumava. Fonts properes a Hisenda han assegurat que no s’edita cap revista.

La primera estafa detectada a Pego, però, es remunta al mes de juliol, quan una dona va rebre la visita d’uns revisors d’Iberdrola que li van demanar 200 euros pel canvi de comptador. Aquestes dos persones, una vegada amb els diners, ja no van tornar a aparèixer amb el suposat comptador. Dilluns, des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Benissa s’alertava de la presència d’un grup organitzat de persones que acudeixen a les cases de la localitat i després de fer-se passar per treballadors d’Iberdrola, intenten cobrar fins a 450 euros als inquilins en concepte de canvi del comptador de la llum. Així que el que a juliol va passar a Pego no és un cas aïllat. I la demanda de diners, com es pot comprovar, va en augment. De 200 a 450 euros.

L’OMIC de Benissa, una vegada sabut el mètode emprat pels estafadors, ha manifestat que “és rotundament fals” que Iberdrola duga a terme el canvi dels citats comptadors de la llum. Així mateix va ressaltar que “els comptadors de la llum són propietat de Iberdrola i que esta els lloga als usuaris”. Fonts municipals de Benissa asseguren que a la localitat només s’havien registrat estafes “referents al subministrament del gas”. Així que atenció. Perquè els estafadors solen fer-se passar per revisors del gas, de la llum, de telefònica o de qualsevol altre serveis.

Tant les autoritats municipals, com la Guàrdia Civil, com en el cas de Benissa l’OMIC, coincideixen a advertir de la necessitat que les víctimes d’aquestos fraus telefonen o acudisquen a les dependències de la Benemèrita o la Policia Local per a denunciar els que els ha passat, a fi de què les forces de seguretat pugen identificar i detenir els responsables de l’engany. En qualsevol cas de dubte els usuaris poden telefonar per a informar-se a les pròpies companyies o al mateix ajuntament.
333 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!