Els Carreters de Pego celebren, diumenge, Sant Antoni

Per a no avançar-se al dia del patró dels animals, el Club Esportiu Els Carreters, eixiran aquest diumenge en romeria cap a l’ermita de Sant Antoni des de l’ermita de Sant Josep. L’eixida està marcada a les 10 del matí. Dissabte per la nit, al camp de tir i arrossegament faran la tradicional foguera per a torrar i sopar en gemanor.
En 2011 la festivitat del patró dels animals, el 17 de gener, va caure dilluns. A Pego, el Club Esportiu Els Carreters no va voler avançar-se a eixa data per a honorar Sant Antoni i és per això que serà aquest diumenge, 23 de gener quan es reunisquen en romeria per a dur al sant fins a la seua ermita. Eixiran des de l’ermita de Sant Josep, que és on guarden la imatge de Sant Antoni amb els seus carros tirats pels cavalls i acompanyats per totes aquelles persones que vullguen unir-se a la peregrinació.

Les expectatives de participació són bones, ja que apuntava Telere, expresident dels carreters que “no és un capritx, és una afició i com als animals se’ls té carinyo, la gent acudirà, tot i el fred”.

La concentració de carreters serà a partir de les 9 del matí. L’eixida de la romeria està prevista a les 10, una hora que permet acudir a grans i menuts.

Recordava Telere que “els carreters fan la romeria per a tots”. Així, “tot el món que vullga està convidat” a participar en la romeria, com també estan convidats a acudir, dissabte per la nit, a la foguera que faran els carreters en honor al patró dels animals al camp de tir i arrossegament. En les brases de la foguera torraran el sopar per a posteriorment menjar-se’l en germania.

El diumenge, durant tot el dia, podran comprar-se els dolços més grans i saborosos de l’any al Porrat de Sant Antoni.

287 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!