Els Bombers de la Diputació es mobilitzen

Demà es concentraran a les portes del Palau de la Diputació d’Alacant, coincidint amb el plenari que celebra la corporació, per a denunciar l’incompliment d’acords i el balafiament enfront de l’actual situació econòmica.
Els treballadors del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant van decidir en assemblea el passat 28 de gener del 2010, mobilitzar-se per les diverses raons que es resumirien en l’incompliment d’acords i el “despilfarro” enfront de l’actual situació econòmica. Així, els Bombers de la Diputació d’Alacant recorden que “L’augment de plantilla tantes vegades promès segueix paralitzat, l’oferta d’ocupació està bloquejada des de l’any 2008, no s’han cobert ni tan sols les vacants generades per jubilacions o excedències voluntàries. Mentrestant, diàriament es produeix el tancament de parcs com el d’Almoradí, Ibi, Crevillente o Villena pel fet que les plantilles d’estos centres són insuficients”.

Explica la Junta de Personal del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant que “els Parcs situats en les poblacions d’Elx, Benidorm o Torrevieja no tenen uns recursos humans suficients en relació amb la grandària d’unes ciutats amb una gran densitat de població i per tant amb un risc elevat d’incidències.” I afegeixen que “la falta de previsió de la Diputació a l’hora d’iniciar els processos que permeten la incorporació de nous efectius, està disparant l’Edat Mitjana de les plantilles de forma alarmant”, afirmació que exemplificaven assenyalant que “la falta de recursos limita la nostra capacitat de resposta en les comarques amb una Orografia més complexa”, com són “la Marina Alta, Marina Baixa, Comtat i l’Alcoià”.

La Junta de Personal dels Bombers asseguren que “no hi ha cap tipus de formació per al gruix de la plantilla des de finals de 2007, ni pla estratègic, ni mapa de riscos. Esta mancança tant de plantilla com de formació repercuteix directament i greument en la prestació del servei públic a què ens devem”.

Un altre dels punts que denuncien els bombers és que “la Diputació d’Alacant ha incomplit els acords firmats per al període 2004-2007, en el que es contemplava l’homologació de les condicions laborals amb els bombers de València i Castelló.” Aquest però, no és l’únic incompliment, ja que “també s’incompleix l’acord de juny del 2008 i per tant l’homologació salarial dels bombers base amb la resta de bombers” als que se’ls deurien 24 mesos de pagaments. En este sentit, denuncien que se’ls “deu el pagament de retards d’alguns complements salarials des de gener del 2009 i segueix pendent el passe de grup de diverses categories de treballadors”.

Per últim, ressalten des de la Junta de Personal de Bombers del Consorci provincial que “l’acord firmat pel Sr. Castañer al juny del 2008 junt amb els diputats de València i Castelló, davant de la presència del Conseller d’emergències, ha sigut complit en les altres dos províncies però no així en la d’Alacant”. Fet que els indueix a afirmar que es tracta d’ “un episodi més dels enfrontaments interns, que afecten directament serveis essencials”.

Denuncien que “el Sr. Diputat ha enganyat a la Junta de Personal d’este Consorci donant llargues i excuses des de principis de 2009 per al compliment dels esmentats acords, inclús prometent la creació de 90 places que han quedat en 32 i estan paralitzades”.

“La falta de recursos econòmics argumentada pel Sr. Diputat, per a justificar la situació en què es troba el Consorci, contrasta amb les despeses extraordinàries dels últims anys; com la creació d’un museu de bombers a Alcoi”, una actuació que porta als bombers a preguntar-se “perquè un museu de sis milions d’euros íntegrament finançat pel Consorci?” O per què la despesa que implica “el rodatge d’una pel•lícula”, entre altres inversions. Però per a la Junta de Personal dels Bombers del Consorci “el més sagnant és que el nombre d’assessors polítics no deixa d’augmentar”, perquè segons ells “estos assessors que en l’actualitat són huit, no realitzen cap funció coneguda i costen al voltant de 272.000 euros anuals”.

Els bombers acaben el seu comunicat de premsa expressant que “L’esforç econòmic per mantindre l’entitat a flot l’assumeix el treballador per l’impagament íntegre del seu salari, el ciutadà per l’aplicació de noves taxes al prestar-se el servei i el propi servei que perd qualitat i eficiència. Mentrestant polítics i responsables del Consorci continuen gestionant de forma irresponsable, malgastant recursos públics i lliscant-se sobre el tall de la temeritat, allunyant-se del projecte de cos únic de bombers per a tota la Comunitat Autònoma, que optimitzaria pressupostos i milloraria substancialment la prestació del servei, projecte que entenem imprescindible per a la sostenibilitat dels serveis d’emergències a la Comunitat Valenciana”.


440 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!