Els animals tornaran a beneir-se per Sant Antoni

Aquest dissabte és 17 de gener, Sant Antoni, patró dels animals. Això implica, com de costum, que hi haurà missa, porrat i romeria aquest cap de setmana entorn a l’ermita de Sant Antoni. Enguany coincideix que el 17 de gener, dia de Sant Antoni, cau dissabte el que permetrà que molta gent puga apropar-se, durant tot el dia, a l’ermita del patró dels animals per tal de beneir els seus animals. Però a més, durant eixa jornada i la de diumenge el moviment per allà serà intens, ja que el porrat estarà posat sota l’ermita per tal d’endolcir la vida dels pegolins i pegolines. Dissabte, a més, hi haurà dos sessions de missa, una a les 11 del matí i l’altra a les 4’30 de la vesprada, com recordava el Pare Miquel ahir en el seu programa, ‘Camins en la Mar’.

La nit de dissabte, com ja és costum, els carreters de Pego pujaran amb les seues aques, fins a l’ermita de Sant Antoni per a sopar en germanor al voltant d’una gran foguera que allunye el fred hivernal de gener. Una vetllada a la que estan “convidats tots els que vullguen anar a menjar un tros de cansalada, botifarra o el que siga, que es torra allí a la fogata”, com recordava Terele, membre del Club de Carreters.

I ja diumenge, sobre les nou del matí, es reuniran els carreters al Pla de la Font per a, junt a la Clandestina, eixir en romeria a les 10 del matí cap a Sant Antoni. La romeria, recordava Terele, està oberta a tot el món perquè tot i que l’organitzen el Club de Carreters la gent “té dret d’anar allí a arreplegar les canyes al Pla de Font”. Una vegada s’arribe a l’ermita es farà el típic “esmorzar campestre” i es repartiran “bunyols per als que assisteisquen”.

538 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!