Els ajuntaments aplaudeixen el fons de 8.000 milions per a inversió pública

La FEMP ha considerat que els 8.000 milions són una “gran oportunitat” per als Ajuntaments. Des de la FVMP es considera que el que ofereixen és insuficient. La ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, ha detallat en una roda de premsa el contingut del reial decret llei que va aprovar el Consell de Ministres divendres passat, pel qual es crea un fons per a finançar projectes i obres municipals i que pretén reactivar l’economia en 2009, amb la creació d’entre 200.000 i 300.000 llocs de treball.

Davant de les suspicàcies que puguen existir pel destí d’estes partides, Salgado ha advertit que “estaran sotmeses al control de la Intervenció General de l’Estat”. Els municipis d’Andalusia, Catalunya i Madrid concentren quasi el 50 per cent d’este Fons Estatal d’Inversió Local, segons les dades facilitades per la ministra d’Administracions Públiques. Salgado ha insistit en el fet que cap entitat local, per xicoteta que siga, quedarà exclosa d’este fons.

El president de la FEMP, Pedro Castro, ha considerat que els 8.000 milions són una “gran oportunitat” per als Ajuntaments i ha agraït que el Govern haja tingut en compte els suggeriments que li va plantejar esta institució per a la redacció del Decret Llei. Així, s’ha mostrat satisfet amb les incorporacions relatives als xicotets municipis i amb el paper de les entitats intermunicipals, com les Diputacions, Capítols i Consells Insulars. La FEMP ha posat en marxa una campanya de difusió entre les seues entitats locals per a informar del contingut d’este fons, així com de les possibilitats d’accés.

Per la seua banda, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies valorava que “els Ajuntaments de la Comunitat necessiten 1.300 milions d’euros per a fer front a la situació econòmica precària dels seus pressupostos i que tot i la mesura anunciada la situació continua sent crítica.”

És per això que la Presidenta de la FVMP, Elena Bastides destaca que “Els municipis de la Comunitat estem cobrint 1.300 milions d’euros en inversió a compte dels nostres propis pressupostos, segons les dades que tenim de l’exercici 2008. El que ens ofereixen és insuficient. És un pegat que no soluciona el problema real. No soluciona el problema estructural que ha provocat esta situació. Ho repetiré les vegades que siga necessari, volem solucions reals que eviten que es donen novament situacions com la que estem vivint”.

El Fons d’Inversió Municipal, aprovat pel Consell de Ministres el passat divendres, suposarà una inversió directa en la Marina Alta de 33 milions d’euros. La mesura de l’executiu estatal està dirigida a finançar actuacions urgents en matèria d’obres, inversions especialment “generadores d’ocupació”.

Les quantitats consignades per a cada municipi es calculen a raó de 175 euros per habitant i per a això s’han utilitzat els cens de 2007. Així les subvencions oscil•len entre els 7’5 milions d’euros que rebria Dénia i els poc més de 33.000 que li correspondrien a la Vall d’Alcalà.

Els ajuntaments deuen ara presentar una relació de projectes que consideren potencials beneficiaris de la iniciativa entre el 10 de desembre i el 24 de gener. La sol•licitud deu incloure el nombre de desocupats que van a ocupar-se, el pressupost, la certificació de què l’obra no estava ja pressupostada amb anterioritat i l’acord plenari.

501 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!