Els afectats per la delimitació de costes s’uneixen per fer un front comú

Anit a la Casa de Cultura de Pego els afectats per l’actuació de la Direcció General de Costes, depenent del Ministeri de Medi Ambient, van decidir crear una plataforma per a pressionar i negociar amb més força davant les administracions competents, alhora que unificar criteris per a la seua defensa jurídica. A partir de divendres estarà exposat el pla amb les delimitacions perquè tothom identifique les seues parcel•les. L’associació de veïns de Les Deveses-Bassot es va reunir anit amb els afectats per la delimitació marítim-terrestre que el Ministeri de Medi Ambient pretén executar en el litoral dianense. L’objectiu d’aquesta trobada és crear una plataforma d’afectats que els permeta unir criteris de cara a la seua defensa jurídica. Alhora que unir-se es permetrà tenir més força davant l’administració, fet que utilitzaran per a intentar forçar una negociació que suavitze l’actual delimitació de costes que es remunta a 1995, va explicar el secretari de l’Associació de Veïns Deveses-Bassot, Sebastià Alcaraz.

La reunió es va realitzar a Pego perquè de tots és sabuts que, tot i que Les Deveses és terme de Dénia, molts dels veïns i veïnes de la zona són de Pego i per tant són afectats directes. La zona de Les Deveses és una de les més castigades de Dénia i actualment cada dos per tres estan presents en els mitjans de comunicació per diferents temes: estació de gas, arreplegada de fem deficitària, carrers sense fanals i sense asfalt, dessalinitzadora,… totes aquestes qüestions van estar presents en la reunió d’ahir per la vesprada, tot i que el principal tema va ser la delimitació marítim-terrestre pel poc període de temps del que disposen els veïns per tal d’assessorar-se jurídicament.

Els veïns defenen que la majoria d’edificacions afectades estan construïdes d’acord amb la Llei de Costes de l’any 69. Amb la reunió, es pretén fer un front comú per a evitar que algunes propietats queden fora de la llei després de l’execució de la delimitació ministerial. Els afectats asseguren sentir-se «indefensos» enfront de l’administració central, que proposa una delimitació «agressiva» amb la propietat privada, com explicava Pere Cardona, vicepresident de l’associació de veïns de l’Almadrava.

Des de l’associació de Veïns Deveses-Bassot es pregunta al Ministeri perquè no han tingut compte de les platges. I asseguren, com explicava Alcaraz, que si ho haguessen fet actualment no tindrien el problema de la delimitació marítim-terrestre.

A dia d’avui s’entén que s’haurà d’arribar fins els tribunals, és per això que és important, es creu des de les associacions, actuar com una pinya, tot i que a la fi, les al•legacions i els contenciosos seran individuals. Sense descomptar que la plataforma puga realitzar contenciosos genèrics.

Perquè el temps juga en contra dels afectats de Les Deveses a partir de divendres, en horari de 10 a 2 del migdia, a la Casa de Cultura de Pego estarà ubicat el pla per a poder identificar les parcel•les, com confirmava l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà.

Al respecte del problema que hi ha també a Les Deveses per la ubicació de la dessalinitzadora, en aquests moments l’equip de govern de l’ajuntament de Pego està mantenint una reunió amb l’alcaldessa de Dénia, a petició del consistori pegolí, per a recaptar informació de primera mà sobre el punt en el que es troba el projecte i poder actuar en conseqüència en el futur immediat. Aquesta informació serà degudament ampliada.

266 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!