El XXXé Certamen de pintura Vila de Pego ja té guanyadors


Gil Antonio Munuera i Inma Liñana han estat, guanyador i accèssit d’aquest certamen ja més que consolidat. El jurat ha valorat la qualitat i l’evolució de la seua plàstica per emetre la decisió final per unanimitat. Els components del jurat també llancen la idea de crear un Museu d´Art Contemporani en si mateix.

Enguany el Certamen nacional de Pintura Vila de Pego ha arribat a la seua trentena edició, una edat que confirma la seua consolidació en el món de l’art i l’aposta per l´Ajuntament del municipi pels valors plàstics. Per celebrar aquests 30 anys el certamen ha cregut convenient xifrar el premi en 6.000 euros que rebrà Gil Antonio Munuera i l’accèssit amb 2.400 euros, que recauen en Inma Liñana.

El jurat, composat pe Juan Àngel Blasco Carrascosa, Roman de la Calle, crítics d´art; Horacio Silva Sebastian i Juan Ramón García Castejón, pintors, han decidit premiar a aquests dos artistes tenint en comptes, la qualitat de les seues composicions a més de la millora i superació de la seua obra fins ara.

El jurat també ha destacat que aquest any el nivell de les obres ha estat superior al d’altres anys, el que confirma la categoria que ha assolit el certamen nacional vila de pego en la seua trajectòria. També el nombre de participants dóna valor a aquests 30 anys d’història, ja que 80 han estat els pintors i pintores que han presentat les seues obres.

Els finalistes del certamen han estat: Leopoldo Martínez Peñarroja, amb l’obra 19.03, Maria Marco Andrés, amb”Platanos y hojas de mandarina”, Carmen Molina Cantabella amb “Un hombre sin armas es un hombre sin futuro” i Carolina Maestro Grau, amb “Luces de la ciudad”.

El jurat va destacar que per la solidesa del certamen de pintura vila de Pego, per la diversitat de les obres i per la qualitat d’aquestes, el municipi hauria de tenir un edifici que albergara totes les obres que any rere any van adquirint, creant un Museu d´Art Modern en si mateix i així poder oferir-lo dins el catàleg general de museus que hi ha al País Valencià.

348 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!