El TSJ anul·la l’amortització de 161 places de personal sanitari de la Marina Alta

El sentència conclou que Sanitat hagués hagut de negociar amb els seus treballadors abans de traspassar-los a Marina Salut, cosa que no va fer. El Tribunal Suprem, precisa que eixa negociació era imprescindible. La resolució pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.
El procés de privatització de la gestió sanitària de la Marina Alta destapa la manera irregular en què es va fer el traspàs de treballadors de la sanitat pública a la privada. Al juny del 2009, la conselleria de Sanitat va amortitzar les 161 places vacants de personal sanitari estatutari. Els treballadors interins que les ocupaven van passar a ser personal laboral de l’empresa Marina Salut. Van assumir el canvi sense realment voler-lo, ja que les seues condicions laborals empitjoraven.

En aquell moment, Intersindical Salut va denunciar l’amortització davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, que ara, més de tres anys després, li ha donat la raó. En un comunicat fet públic esta setmana, este sindicat advertia que la sentència reconeix que “es va vulnerar el plec de clàusules tècniques i administratives de la concessió”. La conselleria hagués hagut d’obrir un procés de negociació col·lectiva perquè canviaven les condicions laborals (s’incrementava la jornada). La resolució, que pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem, precisa que eixa negociació era imprescindible. Segons la sentència, Sanitat hauria de tornar sobre els seus passos i realitzar eixe procés negociador.

Intersindical de Salut va destacar que, “d’esdevindre ferma esta sentència, suposarà un abans i un després en el procés de privatització de la sanitat pública”. El sindicat interpreta la resolució com un renyada a la conselleria de Sanitat. “És un gran avanç en la protecció de la negociació col·lectiva, en la defensa de les condicions laborals del personal de la sanitat pública i un seriós revés als plans privatitzadors de la conselleria”, declaren des del sindicat.
519 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!