El Tribunal Superior de Justícia obliga al consistori a pagar 1.250 euros al soterrador

La condemna obliga l’ajuntament de Pego a indemnitzar, en concepte de responsabilitat patrimonial, al treballador municipal Fernando Piera «pels perjudicis ocasionats amb motiu de la fixació del període de vacances de l’any 2001», quan Carlos Pascual era alcalde de la localitat. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) ha dictat sentència sobre un contenciós-administratiu interposat pel veí de Pego, Fernando Piera, que era el soterrador del municipi quan governava l’independent Carlos Pascual. El TSJ obliga a l’Ajuntament de Pego a indemnitzar en concepte de responsabilitat patrimonial amb la quantitat de 1.250 euros, al treballador municipal «pels perjudicis ocasionats amb motiu de la fixació del període de vacances de l’any 2001».

Els fets es remunten a abril del 2001, quan Pascual va suspendre de sou i feina al soterrador, Fernando Piera, per participar en un acte de protesta contra ell. Aquesta situació va motivar que Piera iniciés una vaga de fam. D’altra banda, la decisió, de l’aleshores alcalde de Pego, va ser recorreguda i declarada nul·la al juny d’eixe any. Pascual es va veure obligat a reincorporar al seu lloc de treball al soterrador i a pagar-li els dos mesos que va estar sense cobrar la seua nòmina. En comptes d’això, el primer edil, va decidir, per mitjà d’un decret d’Alcaldia del 9 de juliol d’eixe any, donar-li vacances del 10 de juliol fins al 9 d’agost.

El soterrador va acudir als tribunals i va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial al considerar ‘‘la pressa amb què se li va comunicar el període en què havia de gaudir les seues vacances de 2001, perquè això va impedir que poguera compaginar-les amb la seua família”.

A més, Piera, segons la sentència del TSJ, es va veure sotmès a una gran pressió psicològica durant el temps que va estar suspès de sou i feina, que va desembocar en un depressió que el va mantenir apartat del seu treball des de setembre del 2001. Esta resolució municipal va ser anul·lada pel tribunal el novembre. Piera va demanar com a indemnització de 9.140 euros.

No obstant, el TSJ només ha estimat en part el recurs contenciós administratiu interposat, per la qual cosa l’Ajuntament de Pego haurà d’indemnitzar, finalment a Fernando Piera amb 1.250 euros. El jutge estima que «el fonamental perjudici per la forma en què se li van fixar al recurrent les vacances va ser el nul espai de temps entre que se li va comunicar i aquell en què havia de començar a gaudir-les, ja que se li va comunicar el mateix dia en què les havia de començar». Així mateix, la sentència declara la decisió de Pascual ‘‘contrària a dret”.

Per la seua banda, Piera va manifestar, en conèixer la sentència, la seua alegria per esta nova resolució judicial contra l’exalcalde. ‘‘Esta sentència demostra que ho va fer malament”, segons paraules textuals.
422 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!