El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana anul•la les valoracions cadastrals individuals i la Ponència de Valors de Pego

La sentència és en ferm i no susceptible de recurs. El 30 d’octubre de 2007 l’ajuntament de Pego aprovava, amb els vots en contra de l’oposició, la revisió de cadastre sol•licitada en 2003. El 18 de febrer de 2008 es mantenia una reunió amb la Gerent Territorial de Cadastre a Alacant. Posteriorment, el 25 de febrer de 2008, des de l’ajuntament se li remetia un informe detallant els principals defectes de valoració que es van observar en la ponència de valors de Cadastre després de rebre els pegolins i les pegolines les seues notificacions. Després del plenari extraordinari realitzat el 3 de març de 2008 a petició del grup popular, i una vegada estudiades les reclamacions dels pegolins i pegolines, l’ajuntament de Pego realitzava reclamacions a la Gerència de Cadastre amb demostracions de les sobrevaloracions existents en la Ponència de Valors. L’equip de govern, però, anava més enllà i es personava front a cadastre perquè consideraven que algunes valoracions de solars no són justes, ja que els preus de mercat aplicats són excessius i incompleixen el que s’havia acordat.
La notícia que donarem a continuació, es podria qualificar, sense cap mena de dubte, la notícia del mes o fins i tot de l’any, ja que les seues repercussions són inimaginables. Es tracta de la resolució presa pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana al voltant de la demanda interposada per l’Ajuntament de Pego al respecte de la Ponència de Valors remesa per la Gerència Territorial d’Alacant representant de la Direcció General de Cadastre. La sentència falla: “que, amb estimació del present recurs contenciós-administratiu, cal ANUL•LAR I ANUL•LEM els actes administratius identificats en el fonament jurídic primer d’aquesta sentència (tant les valoracions cadastrals individualitzades com la pròpia Ponència de Valors). Sense efectuar expressa condemna en els costos processals.

Al seu temps i amb certificació literal de la present, que es ferma i no susceptible de recurs”.

Una sentència que senta precedent i que dóna la raó a l’Ajuntament de Pego en la seua batalla per acreditar que la Ponència de Valors presentada per Cadastre no s’ajustava als preus de mercat, aplicant uns valors excessius i que incomplien el que s’havia acordat inicialment en l’esborrany de la Ponència de Valors. L’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, anunciava eixa sentència resumint-ho molt clarament: “L’ajuntament de Pego ha guanyat el contenciós contra cadastre”. Això implica, segons Ortolà que “la Ponència de Valors Cadastrals que es va fer en Pego queda anul•lada”, ja que “efectivament hi havia unes valoracions del que són els solars, principalment, que estaven mal fetes i gràcies al treball del lletrat Juan Martín Queralt i el treball que han fet molts tècnics de l’Ajuntament de Pego, la Secció 3ª de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJCV, la sentència 162, dóna la raó a l’Ajuntament de Pego, per tant, queda anul•lada el que és la Ponència de Valors”.

Després de conèixer aquest èxit judicial, informava el primer edil que el següent pas és posar-se en contacte amb Cadastre “per a veure com s’ha de dur a terme esta resolució judicial”, una resolució en ferm i no susceptible de recurs. Per tant, el pas a donar és conèixer o “discutir”, com ho nomenava Carmelo Ortolà, “què passa en eixes persones que han pagat de més i com s’ha de fer eixa reversió dels diners que s’han pagat”. Recordava Ortolà que eixos diners “no s’haurien d’haver pagat, com així li ho advertir el propi Ajuntament, a finals de 2007, principis de 2008, a la Direcció Territorial de Cadastre”.

L’alcalde de Pego es mostrava “satisfet per la sentència” i assegurava que “qui ixen beneficiats de tot açò són tots els pegolins”. Això sí, afirmava Ortolà que la revisió de cadastre calia fer-la “però no fer-la malament com s’ha fet”.

Demà, al programa Taula Oberta, de 13 a 14 hores i en repetició de 6 a 7 de la vesprada, representants de l’equip de govern explicaran més detalladament la sentència i les possibles implicacions. Així mateix, aquest espai informatiu està obert a acollir totes aquelles notícies que vagen clarificant la situació al voltant de la Ponència de Valors Cadastrals.

Recordem, breument que el 30 d’octubre de 2007 l’ajuntament de Pego aprovava, amb els vots en contra de l’oposició, la revisió de cadastre sol•licitada en 2003. El 18 de febrer de 2008 es mantenia una reunió amb la Gerent Territorial de Cadastre a Alacant. Posteriorment, el 25 de febrer de 2008, des de l’ajuntament se li remetia un informe detallant els principals defectes de valoració que es van observar en la ponència de valors de Cadastre després de rebre els pegolins i les pegolines les seues notificacions. Després del plenari extraordinari realitzat el 3 de març de 2008 a petició del grup popular, i una vegada estudiades les reclamacions dels pegolins i pegolines, l’Ajuntament de Pego realitzava reclamacions a la Gerència de Cadastre amb demostracions de les sobrevaloracions existents en la Ponència de Valors. L’equip de govern, però, anava més enllà i es personava front a cadastre perquè consideraven que algunes valoracions de solars no són justes, ja que els preus de mercat aplicats són excessius i incompleixen el que s’havia acordat.

467 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!