El tren Gandia-Dénia encara sense data d’execució


El conseller d’Infraestructures i Transport, José Ramón García Antón, va anunciar ahir a Gandia que el projecte de prolongació de la línia fèrria entre la capital de la Safor i Dénia ha quedat en mans de la Generalitat. També exigeix que les obres de l’enllaç entre Xàtiva i Alcoi s’inicien el 2006. Camps i la ministra Magdalena Alvarez firmaran en breu el conveni.

El conseller d´Infraestructures i Transports, García Antón no va poder avançar dates sobre l’inici de les obres del tren Gandia-Dénia perquè, segons va explicar, la firma del conveni entre ambdós administracions està pendent de què el Govern espanyol assumeixca els seus compromisos i execute els projectes alhora que ho faria la Generalitat.
José Ramón García Antón va reconèixer que la primera fase d’obres, corresponent al tram entre les ciutats de Gandia i Oliva, «està preparada per a licitar», però va considerar «inacceptable» i inclús «una rifada» l’esborrany del conveni que han de signar les dos administracions.

El conseller va explicar que la no acceptació de la proposta es fonamenta en què el Ministeri de Foment pretén que les obres del tren Gandia-Oliva s’inicien en aquest mateix any 2006, mentre que els projectes que recauen en el Govern espanyol queden relegats per a l’any 2008 i següents. El conseller va afegir que la seua pretensió és acostar posicions amb la ministra Magdalena Álvarez perquè el conveni incloga l’execució d’obres de manera que ambdós administracions duguen a terme les seues actuacions «de forma més o menys simultània».

En eixe sentit, el conseller va avançar que el pròxim dia 26, aprofitant una visita a València, espera reunir-se amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, a fi de concretar el conveni d’infraestructures ferroviàries. En eixa trobada, García Antón vol que «any per any, les dos administracions ens comprometem a fer més o menys el mateix». Si eixe acord arriba a bon port, les obres del primer tram del tren, entre Gandia i Oliva, podrien licitar-se aquest mateix any i iniciar-se a mitjan del pròxim. La prolongació fins a Dénia va amb més retard, atès que s’ha finalitzat l’estudi informatiu i queda redactar el projecte d’execució.

202 Visites

Deixa un comentari