El temps respecta, moderadament, la VIII Festa de la Cirera

Tres dies de festa, divendres de vesprada, dissabte i diumenge, per a “promoure els productes que s’elaboren a la Vall de Gallinera” i la pròpia Vall. Durant dos dies l’aigua va respectar la Festa de la Cirera, el tercer, va ploure durant quasi tot el dia, per recordar una de les primaveres més plujoses des de fa al voltant de 100 anys. La VIII Festa de la Cirera va poder realitzar sense alteracions quasi totes les activitats que tenia programades, perquè no va ser fins diumenge quan la pluja va fer acte de presència al voltant de les 12’30 del matí. Així durant el cap de setmana van visitar Benirrama, poble on enguany tenia lloc la Festa, centenars de persones per gaudir de la Vall de Gallinera. Durant el matí de diumenge es va poder eixir d’excursió fins a la Bassa de Benirrama, ja en terme d’Ebo i poder contemplar el bon nivell d’aigua, després de les darreres pluges. I es va poder celebrar, fins i tot el I Campionat de Llançament de Pinyol de Cirera, una de les activitats més esperades per la seua novetat i originalitat. La singularitat de la prova va provocar que desenes de persones s’animaren a concursar i mira tu per a on que els pegolins Juan Ricardo Bañuls i Marc Bañuls, pare i fills, van inaugurar el llistat –que de segur que anys posteriors va creixent- de campions mundials d’aquesta inèdit prova. es van aconseguir fer les millors marques. La millor marca va arribar als 9 metres i 63 cms. I el premi, no va ser un altre que una caixa de cireres, per a continuar practicant aquest nou esport.

Durant aquest cap de setmana, però, també s’ha inaugurat el Centre Social ‘Joan Pellicer’ a Alpatró, un homenatge a l’etnobotànic saforenc que tant estimava la Vall de Gallinera. Així mateix es van obrir les portes de la Fira de Turisme, productes gastronòmics i artesans per tal de “promoure els productes que s’elaboren a la Vall de Gallinera i la mateixa Vall”, com va comentar l’organitzador de la VIII Festa de la Cirera, Víctor Garcia, ADL de la població veïna.

Curiosament, en aquest 2008, la VIII Festa de la Cirera, ha coincidit amb els 750 anys de la conquesta, per Jaume I, de la Vall de Gallinera i la d’Alcalà. Any en què també se celebra el 800 aniversari del naixement de Jaume I.

405 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!