El temps impedeix realitzar la major part dels actes de Setmana Santa

La pluja durant aquests dies passats ha estat la responsable que els passos de les distintes confraries de Pego no pogueren eixir al carrer els dies més importants per a representar la Passió i la Mort de Jesús. Diumenge, la celebració de l´encontre entre Crist i sa mare van amortir, en certa manera, la suspensió de les processons de dijous i divendres sant. El fervor amb que es viu la Setmana Santa a Pego és ben conegut i és per això que durant eixos dies els carrers del municipi se silencien, una vegada cau la nit, per a honorar la figura de Jesús. Enguany però, la pluja ha pogut amb la festa santa i la preparació de mesos s´ha vist torbada per la suspensió de les processons més importants a la localitat, la de dijous sant on es representa la Passió del Senyor i la divendres sant amb la Processó del Sant Enterro. Afortunadament, diumenge, la meteorologia va donar una treva per a permetre la Resurrecció del Senyor i l´encontre amb sa mare.

Després d’un llarg any d’espera, els protagonistes del Viacrucis celebrat a Pego van veure com la pluja va impedir el desenvolupament dels actes. Els forts ruixats que es van produir divendres de manera intermitent al llarg del matí van trastornar als organitzadors dels esdeveniments religiosos que no van tindre més remei que suspendre els actes de bon matí. A Pego, la nit i matinada de divendres es van arribar a arreplegar fins a 90 litres per metre quadrat en una jornada que es va aclarir de vesprada encara que els núvols continuaven amenaçant la comarca.

D’esta manera el Divendres Sant va quedar relegat a Pego a la celebració de les accions litúrgiques de la Passió i la Mort del Senyor que van tenir lloc en les parròquies a l’espera de la desitjada processó de la nit. Només un pas, el de la Creu dels Trastos, va poder començar i acabar, ja amb l´acompanyament de la pluja, el recorregut d´una de les més importants i esperades processons, la de la Mort del Senyor.

Compungits, els membres de les diferents germandats van haver d’esperar al matí de diumenge per a assistir a la «Trobada Joiosa de Jesús Ressuscitat amb sa mare la Mare de Déu». Els temps els va concedir aquesta treva i el públic i confrares ho van agrair sobre manera acudint per milers al pla de la Font per veure eixe encontre, tan emotiu.

Els actes començaren puntuals, perquè tot i que no plovia diumenge de matí, el temps continuava inestable. De la Sagrada Família acompanyant la Mare de Déu de Pasqua van eixir les confraries de l’Oració de l’hort, Santa Verònica, la Mare de Déu de la Pietat i Mare de Déu dels Dolors. De la parròquia de l’Assumpció acompanyant Jesús Ressuscitat aniran les confraries de l’Ecce-Homo, el Nazareno, el Crist de la Providència, Jesús de Medinacelli i el Crist de la Columna.

Al Pla de la Font, va tenir lloc la Trobada Joiosa entre Jesús i la Mare de Déu. A la Mare de Déu se la va rebre, com és costum, amb una multitud d’aplaudiments i pètals de rosa que es van llançar des dels balcons. Els xiquets van deixar anar coloms i la confraria del Crist de la Columna va interpretar el «Himne de l’Alegria» per a arrodonir l´acte.

Amb la celebració de l´Encontre, la Setmana Santa va poder llevar-se un poc el regust amarg que han suposat enguany la suspensió de les dos processons més emblemàtiques. Va ser, més que altres vegades, la resurrecció, només de Jesús, sinó de totes les confraries que hi ha al poble que treballen durant l´any per a omplir de música solemne i vestes els carrers de Pego per a rendir homenatge a la figura de Jesús.


483 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!