El temporal deixa més de 100 litres a Pego

Els aqüífers s´han vist beneficiats després de les darreres pluges i neus que han visitat el nostre territori.Les precipitacions i les infiltracions que generarà la neu durant els propers dies i les pròximes hores han situat la humitat del sòl en nivells òptims, revivint els aqüífers i pujant el nivell de la capa freàtica a la Marina Alta, que ha estat una de les zones més beneficiades per la pluja. De fet Alcanalí i Murla han estat les dos poblacions de la Comunitat on més pluja s’ha registrat des de el dissabte passat amb precipitacions acumulades de 134 litres m2. En tercera posició es situa La Vall de Laguar amb 128 litres, mentres que a Pego s’han arreplegat 115 litres i a la Gallinera 83. La resta de comarques més beneficiades han estat La Marina Baixa, l’Alcoià-Comtat, La Safor i La Costera, es a dir, les comarques centrals valencianes.

La pluja va provocar les clàssiques inundacions a Dénia, Xàbia i Calp com a conseqüència de la falta d’imbornals i pluvials en diverses urbanitzacions. Així mateix continuaren les goteres en el col·legi del Arenal de Xàbia, inaugurat enguany i en l’església de Sant Bertomeu de Xàbia on les filtracions cada vegada són més preocupants.

Per altra banda, la baixada de les temperatures, va provocar un increment del consum elèctric en el conjunt de la Comunitat Valenciana del 14,5%, encara que a la Marina Alta l’augment va arribar al 17,31%.

Respecte a la caiguda del sostre a la caserna de la Guardia Civil de Moraira hi ha diverses opinions procedents del cos armat. Des de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant es va explicar que no es va arribar a produir cap afonament en el quarter de Moraira, sinó que les famílies que resideixen allí van decidir desallotjar les instal·lacions pel fet que en les obres de reparació que es realitzen en el sostre havien aparegut goteres. En canvi des de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil es va explicar que sí que es va produir un afonament parcial del sostre després de l’aparició durant la matinada del dissabte de goteres, i que es registraren curtcircuits pel que els bombers que van acudir al lloc van recomanar desallotjar el quarter. Des d’esta associació es destaquen les greus deficiències que presenten la gran majoria de quarters d’Alacant.

I el mal temps tornarà el proper cap de setmana. El cap de Predicció de l’Institut Nacional de Meteorologia ha indicat que un altre temporal més fred, però menys humit arribarà el divendres a la península. En concret es tracta d’una borsa de vent siberià, encara que es prompte per a concretar com afectarà al Mediterrani i a la Marina Alta.
221 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!