El sindicat estudiantil Acontracorrent Marina Alta convoca a manifestar-se contra el treball precari

Dissabte, 31 de gener, a les 12.30h., ha convocat una manifestació a Pego que partirà de davant de l’IES Enric Valor (C/Duanes) per a denunciar les condicions laborals actuals. La convocatòria està oberta a tota la població, joves i gent que vulga reivindicar unes condicions laborals dignes.
Els i les joves que actualment estan a les escoles, als instituts, a les universitats heretaran les conseqüències de les polítiques actuals. Són el futur i tot el que ara afecte els seus pares i les seues mares, repercutirà en ells i elles. Totes les polítiques que toquen els fonaments de l’economia, del mercat laboral, els afecten ara però, sobretot, els afectaran en el futur.

Esta realitat la reflectix l’anàlisi sobre l’evolució de la situació sociolaboral dels menors de 30 anys del territori valencià des d’abans de la crisi fins a l’etapa actual. L’anàlisi ha estat elaborada pel Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES) i va ser presentat dimecres passat. El vicepresident del CES Juan José Ortega va alertar que les dades «són greus i no és una siutació passatgera», alhora que resumia així la situació: «Tenim noves fórmules de contractació que s’anomenen: «Vine-te’n el dimecres a reposar durant dos hores».

En l’ ‘Informe sobre la situación sociolaboral de la juventud en la comunitat valenciana‘ el CES relata com la joventut valenciana s’enfronta a uns salaris més baixos, com el seu a l’habitatge és més complicat que a la resta d’Espanya, com la taxa d’emancipació s’ha desplomat i com, la frustració entre els universitaris per no trobar feina els ha dut a l’emigració obligatòria. Només en 2013, van emigrar forçosament 16.373 valencians menors de 30 anys.

Una part del jovent, conscient d’este panorama tan poc alentidor, ha decidit visibilitzar el seu malestar. Com? Manifestant-se «en contra del treball precari que ens oferten, i del qual presumixen al·legant que amb això baixa l’atur, quan l’únic que baixa és la qualitat de vida i les condicions laborals», expliquen en la convocatòria que ens han fet arribar. Eixa és la proposta per a este dissabte del sindicat estudiantil Acontracorrent Marina Alta. El lloc triat per a eixa manifestació és Pego. La convocatòria és per a este dissabte, 31 de gener, a les 12.30h., davant de l’IES Enric Valor de Pego, situat al carrer Duanes.
D’entre les moltes raons que els duen a manifestar-se este dissabte a Pego, destaquen des d’Acontracorrent Marina Alta que:

«-L’augment de contractes indefinits ha estat un 15%, mentre que el de les pràctiques un 55%
-Els contractes pràctiques mai no acaben en contractes genuïns.
-El 28% dels joves (que treballen…) ho fan a temps parcial.
-L’emigració forçada de les persones joves per trobar alternatives laborals».

Des d’Acontracorrent Marina Alta assenyalen també que «per aquestes raons creiem necessari recordar que perquè “baixe” l’atur segons ells, la nostra qualitat de vida no millora. A més, ara que ja sabem els resultats de l’EPA observem com els treballs creats són temporals i parcials». Les dades del SERVEF indiquen que durant el mes de desembre de 2014 -l’última dada publicada- el percentatge de contractes temporals a la comarca va ser del 91.7%.
Davant eixe panorama que acabem de relatar, des d’Acontracorrent Marina Alta esperen que la població de Pego i de la resta de la Marina Alta participe en la manifestació convocada dissabte, 31 de gener a les 12.30h., «per demanar tots i totes que s’acabe la precarietat laboral tant dels joves com de la resta de la població que vulga reivindicar les seues condicions».
672 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!