“El Sifoner” podria cantar a la Fira de Pego 2009

És el que es va deixar entreveure durant la presentació del llibre ‘Lluís Fornés, “el Sifoner”’, al Casal Cultural de Pego. El llibre, un recull de la història d’aquest cantant de la Marina Alta, és el recolzament a l’exposició itinerant que mostra part de la trajectòria tant del cantant com de l’autor d’aquest personatge, Lluís Fornés. Lluís Fornés, “El Sifoner”, va estar ahir al Casal Cultural de Pego presentant el llibre que porta eixe mateix títol ‘Lluís Fornés, “El Sifoner”’, un recull de les actuacions i cançons d’aquest cantant de la Marina Alta, més concretament de Pedreguer. Un llibre que és alhora el suport imprès d’una exposició itinerant en la que es pot dir que es resumeix la vida de “el Sifoner” i també aporta documents realitzats per Lluís Fornés relacionats amb l’occità, ja que Fornés defensa el pensament ‘panoccitanista’. Lluís Fornés actualment es dedica a la docència, tot i que també s’ha dedicat -entre altres coses- a la confecció de guions per a televisió i cinema. En la seua faceta d’escriptor, a més d’escriure el llibre que ahir presentava, en 2007 va editar la biografia sobre l’il•lustrat de Pedreguer, Vicent Morell.

El llibre presentat naixia en el context concret de la reaparició de ‘El Sifoner’ al damunt d’un escenari a les festes de Jesús Pobre de 2007. Després “d’un llarg exili interior” de al voltant de 18 anys, l’autor va considerar imprescindible “contextualitzar el personatge, explicar a la gent que és això”.

A la pregunta de si tornarà un gravar al disc Fornés va respondre que no té “clar fer un disc actualment per a què val”, tot i que no va descartar la possibilitat de remasteritzar algun treball o inclús gravar noves cançons. I és que va ser l’any 1982 quan “El Sifoner” va publicar el seu últim disc ‘Calla, dimoni!”. Abans el van precedir ‘Tinc un mànec’ de 1976; ‘La mare que els ha parit’ de 1978; ‘Lluís el Sifoner canta: a, e, è, i, o, ó, u’ de l’any 1979; ‘Lluís el Sifoner’ i Llavors d’esperança’ de l’any 1980 i ‘Som’ de 1981.

El que si que sembla que serà possible és que a la Fira de Pego “El Sifoner” cante al municipi.

De moment però, l’audiència va poder tornar a escoltar la seua veu en directe, amb un cant d’estil breu amb el tema de l’amor com a eix principal.

L’exposició es pot veure durant el que resta de març al Casal Cultural.
259 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!