El sector pesquer al•lega en massa per a evitar fins a 9.000.000 euros en sancions per la vaga

Cada una de les 22 barques de Dénia i 7 de Xàbia que van participar en el bloqueig de ports a l’octubre s’enfronta a multes de fins a 300.000 euros. Els dos Pòsit coordinen la presentació dels recursos
Els sectors tradicionals com l’agricultura i la pesca s’enfronten a una situació cada vegada més difícil. La Direcció General de la Marina Mercant ha comunicat ja a totes les embarcacions que van participar del bloqueig dels ports l’inici d’expedients sancionadors que, segons el que preveu la llei, podrien tancar-se amb multes de fins a 300.000 euros per embarcació. El seguiment massiu que la protesta va tindre en la Marina Alta es traduiria que les sancions aconseguirien un muntant global pròxim als 9 milions d’euros, per la qual cosa totes les barques han presentat ja les seues al•legacions per a evitar eixa possibilitat. Per a això, han comptat amb la coordinació de les confraries.


En total, 29 embarcacions de la Marina Alta han sigut expedientades per la Direcció General de la Marina Mercant per haver participat en el bloqueig de ports durant la sobra. La major part d’elles (22 de Dénia i 3 de Xàbia), per haver tancat l’accés al recinte portuari de Dénia durant diverses jornades, situant-se fondejades en la bocana. A més, altres quatre barques de la flota de Xàbia es troben en la mateixa situació, ja que es van traslladar fins a València per a bloquejar també el port de la capital de la Comunitat.
Els expedients advertixen a les embarcacions de Dénia i Xàbia que, al dur a terme el bloqueig, haurien infringit la llei de Ports de l’Estat. Per esta infracció, cada barca s’exposa a una sanció de fins a 300.000 euros.
220 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!