El sector del pa anuncia noves pujades, que podrien elevar el seu cost en 60 euros més a l’any.

El primer productor del país va elevar la seua facturació un 15% durant el passat exercici i inclús estudia la seua eixida a borsa a mig termini.

El principal productor del sector del pa va confirmar ahir que el preu del pa mantindrà la línia de pujades en 2008, una cosa a la que “hauran d’acostumar-se els ciutadans”, si bé no es podrà fer una previsió concreta fins que a l’abril es coneguen les dades de la campanya anual i les reserves existents.

De moment, el càlcul que fan els professionals d’esta activitat és que les llars espanyoles hauran de dedicar este exercici entre 30 i 60 euros més a comprar la tradicional barra, que en 2007 es va encarir un 14,4%, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

En el sector, no obstant, creuen que l’augment d’enguany no serà tan acusat, sobretot si es posa fi a les maniobres “especulatives” que, al seu parer, han accelerat la pujada dels cereals provocada pel creixement de la demanda en les economies emergents, sobretot a La Xina i a l’Índia.

Tampoc han ajudat les males collites registrades a Austràlia i Argentina, dos dels principals països exportadors, que en este moment deixen a Estats Units i Canadà com “els graners mundials”. D’ells dependrà si el blat, l’ordi i semblants tornen a registrar l’alça del 20% suportada l’any passat i que va ser la taxa més elevada dels últim vint exercicis.

Eixe increment, no obstant, no ha reduït el consum de pa, que es manté en 54 quilos per persona i any a Espanya, xifra allunyada dels més de 75 quilos que consumeixen els europeus, per exemple, francesos i italians.

424 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!