El sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco, tercer millor sanitari nacional

I millor sanitari valencià. L’equip de bombers de Gandia, on està integrat Pedro Barranco com a sanitari, quedava tercer en el VII Campionat Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit celebrat a Cullera, el que els permet participar en el Campionat del Món que tindrà lloc el proper 10 de juliol a Nova Zelanda on s’hauran d’enfrontar als millors equips del món en rescat d’accidents de trànsit.
Pedro Barranco, un pegolí de Madrid, duu quasi cinc anys de voluntari en Acció Urgent i assegurava el passat 4 de maig de 2011 al ‘Noticiari Infantil’ de Ràdio Pego que se sent molt content “d’ajudar i servir a tota la gent del nostre poble, de Pego”.

Aquest voluntari és notícia aquestos dies perquè s’ha classificat com a tercer millor sanitari nacional en la VII Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit celebrada a Cullera. El guardó, li atorga plaça per al mundial que se celebrarà a Nova Zelanda el proper 10 de juliol.

Pedro Barranco és el sanitari del Consorci de Bombers de Gandia, una activitat que realitza en les seues hores d’oci, junt a sis bombers. El que fa l’equip és “accedir ràpidament a l’accident de trànsit, avaluar les víctimes i depenent de quantes víctimes hi ha a l’interior hem de fer un triatge, estabilitzar-les i treure-les el més ràpidament possible”.

L’equip del Parc de Bombers de Gandia porta un any treballant en “la simulació de rescats de víctimes a l’interior dels accidents de trànsit”, el que implica, detallava Barranco, “fer un accés el més ràpidament possible i crear espais buits per a poder extraure, estabilitzant les víctimes en l’interior i minimitzar-los lesions que puga tindre”. En este any l’equip de Gandia va quedar segon en el Campionat de Badajoz, quedava primer en el Campionat intern de la Comunitat Valenciana, destacant el paper de Pedro Barranco, determinant, que li feia aconseguir el títol de millor sanitari valencià. Per últim, l’equip de Gandia quedava tercer en la VII Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit celebrada a Cullera. Aquesta última classificació ha estat definitiva per a poder representar Espanya al Campionat Mundial de Rescat en Accidents de Trànsit que se celebrarà el 10 de juliol a Nova Zelanda. Apuntava Pedro Barranco que aquesta cita és important perquè “tots els equips de bombers i sanitaris d’elit de tot el món van a estar allí”, pel que esperen fer un bon paper.

Al Campionat del Món de rescat en Accidents de Trànsit el sanitari Pedro Barranco i el seu equip s’enfrontaran als equips d’elit d’Estats Units, Austràlia, Alemanya, Itàlia, França, Anglaterra. Davant del repte, assegurava Barranco que “anem a intentar quedar el millor possible” i confessava que el que voldrien és quedar “entre els primers llocs perquè hi ha equips molt avançats, sobre els d’Estats Units i Anglaterra”.

Des de fa set anys a l’Estat Espanyol hi ha un campionat nacional de rescat en accidents de Trànsit, el que indica que cada vegada més es posa l’accent en les víctimes per a intentar causar el menor dany possible. Entre les comunitats autonòmiques pioneres trobem la valenciana, segons informava el millor sanitari valencià, Pedro Barranco, que recordava que “antigament del que es tractava era d’arribar a l’accident de trànsit i extraure la víctima ràpidament […] sense tenir en compte les lesions que es poden produir en el futur” si no s’extrau bé el cos. Impulsant aquest tipus de trobades nacionals el que s’ha aconseguit és millorar eixos aspectes; “intentar minimitzar les lesions, creant els buits suficients per a poder extraure les víctimes i que no tinguen lesions de medul•la o altres tipus de lesions”, en definitiva, resumia Barranco, “afavorir la víctima”.

El més important en eixe protocol d’actuació en accidents de trànsit és l’accés, perquè aquest el permet “valorar els perills que hi ha a l’exterior que ens poden causar danys a nosaltres”, als rescatadors, apuntava Barranco.

Destacava el sanitari d’Acció Urgent que sobretot s’ha de tenir en compte el treball que realitza l’equip de bombers de Gandia perquè és una feina que estan fent “fora del nostre horari laboral, intentant entrenar, el màxim de temps possible tot l’equip, per a fer un bon treball tant en els nostres llocs de feina com per a poder demostrar al món que ho fem bé”.

Finalment, Pedro Barranco, desitjava poder quedar ben classificat en el Campionat del Món i dur el nom de Pego també al món dels millors rescats en accidents de trànsit.

Apuntar que el passat 12 de maig l’alcalde de Pego va rebre, en el saló de plens de la casa consistorial al president de l’associació Acció Urgent, Fernando Bordes, com al voluntari Pedro Barranco qui va portar fins a Pego els trofeus aconseguits com a millor sanitari de la Comunitat Valenciana, entre altres. El primer edil va aprofitar el moment per a donar l’enhorabona a Barranco pels títols aconseguits i per ser un dels primers Tècnic en Emergències (TES) de la província d’Alacant.
570 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!