El regidor d’Hisenda avança que en 2016 «hi ha prevista una baixada de l’IBI rústic i d’urbana»

Carmelo Ortolà avançava esta informació arrel d’una pregunta de la portaveu de Volem Pego, Irene Sendra. Així mateix, avançava que està previst tenir acabat l’esborrany del pressupost 2016 a finals d’este mes de setembre.
El torn de precs i preguntes del ple ordinari de setembre va donar bastant de si. La primera en preguntar va ser la portaveu de Volem Pego que va començar preguntant si l’equip de govern pensava recolzar el sector agrícola baixant l’IBI de rústica.
El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, en la seua contestació va avançar que, per a 2016, està previst que hi haja una reducció de l’IBI de rústica, però també del d’urbana. No va donar més detalls.
Irene Sendra continuava en l’IBI urbà ara, per a preguntar el mecanisme pel qual este impost augmenta cada any si la base impositiva sempre és la mateixa i tenint en compte com de recent és la nova ponència de valors.

Carmelo Ortolà va explicar que, quan entra en vigor una nova ponència de valors, es produïx una diferència entre el valor que tenia abans el bé i el valor nou. Eixa diferència és la que Cadastre va aplicant a raó d’un 10% anual. Això ho farà durant un període de 10 anys perquè passats 10 anys s’haurà arribat al valor total de l’immoble.

Avançava també Ortolà que l’esborrany del pressupost 2016 està previst tindre’l acabat a finals d’este mes de setembre. Recordava, però, que encara queda temps perquè la gent puga aportar idees per a participar en la partida oberta als suggeriments dels pegolins i les pegolines. Es pot participar deixant la proposta directament a la bústia que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament de Pego o al correu electrònic plapciutadana2016@pego.org. La data límit és el 15 de setembre de 2015.
446 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!