El PSPV-PSOE recorre els carrers de Pego per a retre homenatge María Cambrils en un acte per la Igualtat

Encarna Llinares, candidata al Senat i Toni Vaquer, candidat al Congrés, i les diputades autonòmiques, Toñi Serna i Rosa Peris, així com la Secretària Provincial d’Igualtat del PSPV-PSOE a Alacant, Mª Ángeles Rochel, van rendir homenatge a Cambrils. Al finalitzar el recorregut pels carrers més emblemàtics de la vida de l’escriptora; Llinares, Peris i Rochel van participar en un col·loqui amb veïns i veïnes de Pego.
El PSOE va voler ahir retre homenatge a l’escriptora María Cambrils i per això es va desplaçar fins a Pego, on des d’este 2016 es compta amb una plaça amb el seu nom. Així, els socialistes van visitar la plaça María Cambrils i van passejar fins a la Casa de Cultura passant per davant de la que va ser la casa de l’escriptora feminista en els últims anys de la seua vida, acurtada per la diabetis. Els candidats socialistes a Senat i Congrés, Encarna Llinares i Toni Vaquer, i les diputades autonòmiques, Toñi Serna i Rosa Peris, així com la Secretària Provincial d’Igualtat del PSPV-PSOE a Alacant, Mª Ángeles Rochel, van participar en l’acte.


Des de la files socialistes, van destacar que María Cambrils és, ara com ara, «una gran feminista socialista que hem hagut de recuperar en el segle XXI» i no deixa de sorprendre que, «quan llegim María Cambrils moltes coses de les que ella deia aleshores [principis del segle XX], hui seguixen sent revolucionàries», una circumstància que ens ha de fer valorar «quina talla, quina altura tenien les dones de principi de segle que, contra tot pronòstic, amb tot en contra, tenien l’empenta suficient que hui ens semblen molt atrevits», declarava Rosa Peris, diputada socialista a les Corts.
Rescatava Peris de les afirmacions de María Cambrils allò de «no es pot ser socialista sense ser feminista» i asseverava que «tenia tota la raó perquè el feminisme representa la lluita per la igualtat, d’homes i de dones». I defensava que «els grans avanços que han tingut en esta país les dones no es podrien explicar sense el treball i la insistència de les dones socialistes». Destacava Rosa Peris que al debat dels 4 candidats a la Presidència del Govern «l’únic que va parlar de violència de gènere, d’igualtat salarial, de paritat va ser Pedro Sánchez, perquè la igualtat no és una impostura».
La Secretària Provincial d’Igualtat del PSPV-PSOE a Alacant, Mª Ángeles Rochel, va destacar que s’ha de parlar d’Igualtat perquè és «una senya d’identitat socialista», «perquè quan hem estat en el govern les dones i homes socialistes hem dut a terme polítiques de gènere» i «perquè és fonamental que en els debats electorals els socialistes parlem d’igualtat de gènere perquè som els únics que estem centrant el debat en eixe aspecte i la resta de forces polítiques no volen parlar de polítiques d’igualtat perquè saben que en eixe terreny guanyem nosaltres».
Per la seua banda, la número u dels socialistes d’Alacant al Senat, Encarna Llinares, va explicar que «el dia 26 ens juguem molt, en molts àmbits, especialment en l’àmbit de la igualtat, una matèria transversal que forma part de la nostra vida perquè forma part de l’educació, de la sanitat, del benestar social…» i és per això que «ens estem jugant el futur i és per això que quan la gent vaja a votar ha de pensar en els fills i en els nets».
Va recordar Llinares que «els avanços socials i d’igualtat sempre han vingut de la mà del partit socialista: educació, sanitat, pensions, llei de dependència» i va contrastar dos maneres de governar evocant que «la primera llei que va posar en marxa el govern socialista va ser la Llei de lluita contra la violència de gènere. La primera llei que va posar en marxa el govern de Rajoy va ser el RD 600/2012 de retallades en educació i en sanitat […] el que significava la pèrdua de drets i de tots els avanços que havíem aconseguit i eixa és la forma que té la dreta de fer les coses». Afirmava que «totes eixes reformes de Rajoy són ideològiques, ho duen en l’ADN igual que els socialistes duen en l’ADN la lluita per la llibertat, per la justícia, per la igualtat, per la solidaritat». És per això que Encarna Llinares va asseverar que «el canvi serà i serà Pedro Sánchez president amb el vot de les dones. Estem segures que no votaran a Podem perquè ha sigut un frau, ha estat 6 mesos bloquejant el canvi de Govern. Hui, Pedro Sánchez podria ser president del Govern».
El col·loqui va estar moderat pel secretari local del PSPV, Enrique Moll.558 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!