El PP és la força més votada, tot i que baixa un regidor

NOTICIA AMPLIADA. Ciutadans de Pego és la segona força més votada, mantenint els seus quatre regidors. El PSPV puja en vots i obté un quart regidor. El BLOC baixa en nombre de vots, però continua mantenint 2 regidors. La nova formació política Esquerra-Pego no aconseguia els vots suficients per obtenir representació municipal. El més destacat ha estat la baixada de participació que s’ha quedat en el 80’53%.
Després d’una intensa jornada, els resultats a Pego es feien esperar la nit de diumenge a Pego. No va ser fins al voltant de les 23 hores quan la mesa A de la Casa de Cultura va comptar els vots dels dos últims partits, els més vots en eixa mesa, els del PP (217) i els del PSPV (103). Amb eixos dos últims resultats quedava clar el dibuix de representativitat a l’Ajuntament de Pego per als quatre propers anys.

1. PP: 2.555 41’54% 7
2. Ciutadans de Pego: 1.407 22’88% 4
3. PSPV-PSOE: 1.308 21’27% 4
4. BLOC: 660 10’73% 2
5. Esquerra-Pego: 148 2’41% –

Així, el PP continuava guanyant les eleccions al poble de Pego, però ho tornava a fer sense majoria absoluta i en la novetat de baixar un regidor, passant de 8 en l’última legislatura a 7 en la que vindrà. Ciutadans de Pego continua com a segona força política a Pego mantenint els seus quatre regidors, tot i baixar en percentatge de vot. Els grans guanyadors de la nit van estar els socialistes pegolins que aconseguien pujar en nombre de vots i pujar la seua presència municipal en un regidor passant dels 3 actuals als 4 que tindran en la propera legislatura. Pel que fa al BLOC baixava el seu nombre de vots però mantenia els seus 2 representants a l’Ajuntament de Pego. Finalment, Esquerra-Pego obtenia 148 vots, el 2’41%, no arribant a la barrera del 5% necessari per a obtenir representació municipal, quedant-se així fora de l’arc consistorial.

La jornada electoral del diumenge 22 de maig va transcórrer emmarcada dins la normalitat, tot i que es van produir alguns incidents en alguns dels col•legis electorals, incidents protagonitzats per part d’alguns apoderats del PP que van donar sobres tancats en mà a l’entrada dels col•legis o van estar acompanyant a persones estrangeres a elegir el seu vot, en aquesta situació es va arribar a paralitzar la votació en el Col•legi Cervantes. Actes que s’han de censurar com el del dia de reflexió denunciat per quasi tots els partits polítics, ja que tot apunta que un home va estar al carrer Fraga amb la megofonia demanant el vot per al PP el dissabte, dia de reflexió. A banda d’aquests incidents lamentables i reprovables, la jornada de reflexió i votació, com s’ha assenyalat va transcórrer en un clima de tranquil•litat i normalitat.

Una de les dades més destacades de la jornada electoral la trobem en la participació, que a Pego baixava del 87% de 2007 al 80’53% en aquest 2011, el que es tradueix en que 6.264 persones exerciren el seu dret a vota de les 7.778 que ho podien fer, el que alhora vol dir que es va produir una abstenció del 19’47% (1.514 persones). Dels vots emesos un 1’82% (114) van ser nuls i un 1’17% (72) van ser vots en blanc.

Pel que fa a les valoracions polítiques ahir, en el programa especial Eleccions Municipals 2011 l’audiència de Ràdio Pego ja va poder escoltar les valoracions, en calent, dels diferents líders polítics dels partits amb representació al poble de Pego. Lamentablement, per problemes tècnics, eixes declaracions avui no les podem oferir.

No obstant, hem pogut tornar a contactar amb tots els líders polítics perquè ens tornaren a valorar, un poc més en fred, els resultats polítics al poble de Pego.

Comencem eixes valoracions pel partit més votat, el PP, que tornava a guanyar les eleccions a Pego, tot i que retrocedint en nombre de vots, de 2.976 de 2007 a 2.555 en 2011, el que es traduïa en la pèrdua d’un regidor. Com a força més vota, la candidata a l’alcaldia de Pego pel PP, Maite Ferrándiz agraïa el vot de la gent “perquè es valora un treball que hem fet des de l’oposició durant estos 4 últims anys”. Per a líder dels populars pegolins en global, “ací hi hagut 8 anys d’un govern tripartito que, a la vista dels resultats, és més que evident que no és el model de govern que Pego, en la seua majoria, vol, ni té ganes de que siga així”. Així mateix, Maite Ferrándiz afirmava que “com a força més votada tenim l’obligació d’intentar formar un govern sòlid i estable per al poble”. Maite Ferrándiz i l’executiva del PP de Pego és la feina “que en estos moments estem valorant i estem analitzant”.

Carmelo Ortolà, aspirant a l’alcaldia de Pego per Ciutadans de Pego, la segona força política a Pego amb 1.407 vots i 4 regidors, manifestava, d’una banda la seua satisfacció per la participació, tot i ser conscient que aquesta ha baixat respecte als darrers comicis. D’altra banda, també es mostrava satisfet perquè “hem pogut vore, després de 8 anys, com ja comença a canviar la tendència dins d’este poble i com comencen a reconèixer el que es deu fer i el que no es deu fer en política” i es referia Carmelo Ortolà a la baixada de vots “del PP de Pego”, contrastada amb la pujada del PSPV, que trencava la tendència de vots del partit socialista a nivell estatal. Comentava el líder de Ciutadans de Pego que “estem disposats a continuar treballant conforme ho hem fet fins ara”.

Enrique Moll, l’aposta per a aquesta legislatura del PSPV de Pego, tot i continuar sent la tercera força del municipi, era el gran vencedor de la nit perquè el PSPV-PSOE era l’únic partit local que pujava el seu nombre de vots, passant dels 1.152 de 2007 als 1.308 en 2011, tenint en compte la baixada de participació. Aquests vots de més es reflexen en la consecució d’un nou representant al consistori pegolí, passant de 3 en 2007 a 4 en 2011. El candidat a l’alcaldia de Pego pel PSPV confirmava que els socialistes pegolins “ens sentim molt contents”. Reconeixia Enrique Moll que “els sondejos a nivell nacional no era per a tirar coets i estar contentíssims, però hem treballat molt, hem estat molt en contacte en la gent, el nostre missatge que li ha agradat a la gent, un missatge proper, un missatge de poble”.

El candidat a l’alcaldia pel BLOC de Pego, Àngel Sendra, considerava que “les eleccions municipals trobe que han estat bé”, afirmant que els resultats “eren els que esperàvem més o menys”, tenint en compte que el BLOC ha baixat el nombre de vots, tot i que ha aconseguit mantenir els dos regidors que fins ara tenia. Àngel Sendra també destacava que “les manifestacions polítiques que hem tingut per part de tots els partits han estat prou responsables i en prou educació”, també apuntava a la tranquil•litat en que va transcórrer la jornada electoral a diferència d’altres anys. Comentava també Àngel Sendra el resultat obtingut per la coalició Compromís, sent la gran sorpresa de la nit electoral, ja que pràcticament cap enquesta els dóna representació a les Corts i s’ha convertit en la tercera força política al País Valencià.

La nova formació política que es presentava a aquestes eleccions, Esquerra-Pego, liderada per Saül Ortolà no aconseguia els vots suficients per a tenir representació municipal, ja que amb 148 vots es quedava en el 2’41% de representativitat, un tant lluny del 5% necessari per a entrar. Així, Saül Ortolà manifestava que els membres d’Esquerra-Pego “estem satisfets a mitges. Simplement el fet de presentar una candidatura era un èxit i s’haguera arribat a l’èxit si haguérem aconseguit eixe regidor. No ha pogut ser, ens hem quedat a la meitat i farem tot el possible per a què a les pròximes passem eixa barrera del 5%”. Aprofitava l’ocasió, Saül Ortolà, per a felicitar el partit socialista, que va estar, segons el republicà “el gran guanyador de la nit”.

Alguns candidats i candidates ja han apuntat que a partir d’avui mateix el que toca es posar-se a conversar i a negociar entre totes les forces polítiques per a poder arribar a formar un govern per als propers quatre anys de legislatura ja que a Pego no s’ha donat una majoria absoluta.

Maite Ferrándiz reiterava la idea que l’obligació del PP, com a força més votada, és intentar buscar els recolzaments necessaris per a “formar un govern estable per al poble de Pego”. Ferrándiz manifestava que “el PP està obert”, tot i que apuntava que “el problema és que sí la resta de partits polítics estan oberts o no estan oberts. Si valoren més el simple fet de que el PP no governe o valoren més que és el que es mereixen els ciutadans i que és el que es mereix el seu poble. Això és el que han de valorar la resta de forces polítiques”.

Carmelo Ortolà, líder de Ciutadans de Pego, també apuntava que “a partir d’ara hem de sentar-nos a parlar i a negociar i vorem que es decidix respecte al futur d’este poble” i afirmava que “el que està clar és que hi ha possibilitat de sentar-se a parlar i a negociar”.

Enrique Moll, líder del PSPV, de moment, no parla de converses ni de pactes, sinó que preferia referir al que s’enfronta ara el partit socialista, a “fer política de poble”, el que vol dir que volen “escoltar a la gent, estar en la gent, sentir les necessitats de la gent”, reconeixent que “s’han de buscar alternatives a la nostra economia perquè no tenim grans empreses, no tenim grans indústries, no tenim un motor d’economia que no siga la nostra agricultura i el que apunta que haurem de treballar en la nostra agricultura, en el nostre entorn. Haurem de fer coses perquè la gent estiga ací al nostre poble o vinga a invertir al nostre poble”.

Àngel Sendra, líder del BLOC, coincidia en els líders de PP i Ciutadans de Pego que “ara esperem formar els grups i ja debatrem a vore quin govern portem endavant”. De moment, reconeixia Sendra, “ara estarem a l’espera, a vore com es forma el govern” i afegia que “ho hem portat durant dos legislatures entre persones en educació, hem tingut diàleg i trobe que ara també”.

Pel que fa al futur d’Esquerra-Pego, Saül Ortolà, asseverava que “som un col•lectiu que anem a consolidar-nos”, afegint que “ens enfrontàvem a quatre partits polítics en una àmplia experiència […] i hem pagat la novatada”. Positiu el líder d’Esquerra manifestava que “les pròximes eleccions tindrem més experiència i de segur que aconseguirem representació”.

Ràdio Pego preguntava a la candidata a l’alcaldia de Pego pel PP perquè creuen que han baixat un regidor, al que Maite Ferrándiz contestava que “a Pego, com ja he dit sempre, no s’ha fet una campanya equitativa entre tots els partits polítics; s’ha fet una campanya única i exclusivament, i tots els partits així ho han fet, no al partit popular”, al que Ferrándiz suggeria que “s’hauria d’haver fet una campanya en què cadascú hagués hagut de defensar les seues sigles o la seua ideologia”. També apuntava la líder popular que “la pèrdua de vots pots valorar-la a nivell positiu o de qualsevol altre manera”.

Per la seua banda, Carmelo Ortolà denunciava eixes incidències que es comentaven al principi de la notícia, apuntant que “quina curiositat que sempre foren les mateixes persones les que generaren este tipus d’incidents, encara que foren xicotets incidents, però el resultat els ha posat al lloc que es mereixen”.

Enrique Moll acabava manifestant que no va a defraudar la gent que els ha votat i que esperava que “en les pròximes eleccions hi haja molta més gent al nostre costat”.

Àngel Sendra també donava acabava donant les gràcies a la gent que ha fet ús dels seu dret a votar.

Davant totes aquestes declaracions d’intencions des de Ràdio Pego només podem assegurar-vos que seguirem amb atenció els possibles pactes i moviments dels diferents partits polítics per tal de tenir-vos informats i informades. Recordem també que el proper ajuntament es constituirà el proper 11 de juny. En la nova corporació municipal podrem veure 8 noves cares, d’elles 3 seran de dona. De fet, en aquest 2011 de 17 regidors, 7 seran dones i 10 homes.

El PP és la força més votada, tot i que baixa un regidor

Ciutadans de Pego és la segona força més votada, mantenint els seus quatre regidors. El PSPV puja en vots i obté un quart regidor. El BLOC baixa en nombre de vots, però continua mantenint 2 regidors. El més destacat ha estat la baixada de participació que s’ha quedat en el 80’53%.
(més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!