El PP demana més presència política a Ràdio Pego

La majoria del plenari accepta un programa de debat política, modificant la demanada inicial dels populars d’un programa per partit. També accepta redactar un reglament de funcionament de l’emissora municipal. El regidor de Ràdio Pego tomba, un a un, els arguments del PP per justificar la demanda.En l’últim plenari ordinari el PP presentava una moció que era inclosa en l’ordre del dia per al seu debat i posterior votació. En ella demanava l’“elaboració d’un reglament d’organització i funcionament de l’emissora amb el concens de tots els grups polítics amb representació” i “comptar cada grup polític amb un programa obert, sense censures dels temes que puguen tractar-se en el mateix, comptant sempre amb el respecte a les persones i a les institucions, acordant, per unanimitat de tots els grups polítics el format, horaris, duració, etc., del programa”.

La portaveu del PP acabava el resum de la moció, abans de passar a llegir-la, declarant que la moció “no posa més matisos”. Un extrem que no és exactament precís si tenim en compte l’exposició de motius que inclou la moció i que afirma que Ràdio Pego “no està complint ni un mínim de característiques pròpies que complisquen totes les emissores la gestió de les quals és directa per part dels consistoris. Amb ell debem destacar, comptar amb un reglament d’organització i funcionament de l’emissora. Estimular la participació ciutadana complint criteris de transparència, democràcia i objectivitat. Respectar el pluralisme polític del municipi”.
El regidor de Ràdio Pego, José Maria Ferrer, rebatia punt per punt cadascun dels motius adduïts pels populars, començant pel fet que “en cap moment han vingut a parlar amb mi al respecte d’això”. Recordava que l’any passat es va dur a terme un programa “completament plural, democràtic i de participació conforme esteu desacreditant ahí”. Pel que fa al reglament d’organització i funcionament de l’emissora, asseverava Ferrer que “no és, en absolut, cap obligació […] Podem fer-lo i jo no tinc cap inconvenient, però no és cap obligació” i per a deixar-ho clar exemplificava preguntant si hi ha un reglament de funcionament de la Trilladora o de la Piscina coberta o del departament d’Intervenció o de Secretaria.

Sobre l’acusació de que a Ràdio Pego no existixen “criteris de transparència, democràcia i objectivitat”, recordava José Maria Ferrer que, Ràdio Pego, a partir de les 20 hores “tots i cadascun dels que ha volgut fer un programa de ràdio el tenen allí. No se li ha tombat a ningú”. També recordava que “hi ha un període de petició de programes”.
L’any passat el mateix regidor va promoure un programa de “participació ciutadana en el que van estar presents tots els partits polítics, fins i tot aquells sense representació al consistori”. Era un programa, recordava José Maria Ferrer, en què “la gent podia participar, preguntar, proposar, plantejar problemes, i els polítics, solucionar els problemes d’eixa gent”.

Es referia també Ferrer a l’al·lusió “a respectar el pluralisme polític del municipi” i advertia que “per a això està el plenari”. Asseverava que “Ràdio Pego és un servei públic” i reforçava esta idea preguntant si “em podeu dir una única emissora pública, una única cadena de televisió pública en la qual tingueu un programa específic per a un grup polític específic?”
No tancava Ferrer la porta a “valorar un programa de participació política conjunt on sí que fora plural i democràtic, en una sèrie de consideracions, que si ho haguèrem parlat podríem haver arribat a alguna solució”.

Manifestava el regidor de Ràdio Pego que “m’agafa vergonya aliena de que em plantegeu ahí, en exposició de motius, una sèrie de coses totalment irracionals, per al final demanar-me un programa polític”. Deixava clar José Maria Ferrer que “Ràdio Pego és dels pegolins, no dels polítics”.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, se centrava en les demandes de la moció i manifestava que “no trobe imprescindible el fet de fer un reglament, però el trobe mitjanament recomanable”. “Un reglament consensuat que faça que les coses estiguen més clares i més transparents i donant també participació ciutadana, obrint més portes del que hem lluitat, almenys nosaltres, perquè siga una ràdio oberta als pegolins i a les pegolines”.

Des del Bloc-Compromís, respecte al segon punt demanava al PP l’acceptació “d’una esmena transaccional” per a poder comptar amb “el nostre recolzament absolut”. Declarava del Ruste que “una ràdio pública no pot ser un fòrum en el que qualsevol partit, estiga al govern, estiga a l’oposició, tinga un espai en el que en eixe moment puga dir el que vullga i que no estiguen les persones implicades per a contestar. Una ràdio pública ha de ser un fòrum d’encontre i de debat de les persones que representem al poble”.

El portaveu del PSPV, Enrique Moll, es remuntava a la ràdio en què va estar cinc anys fent un programa. Describia aquella Ràdio Pego com a “política, independent, plural, tot el món podia accedir a un programa, tot el món feia el seu programa […] cadascú parlava del que volia i la ràdio la veritat és que s’escoltava molt més”, afirmava. No obstant, explicava Moll que “des d’ací es va optar per no polititzar la ràdio després del que havia passat, on es va convertir en el NO-DO i el part estatal del governant de torn”. Una mesura que el portaveu socialista ni compartia ni compartix perquè assegura que “les opinions dels polítics, a la gent li interessen, però no les opinions sesgades o sense dret a rèplica”. En este punt comentava que “no he entés mai perquè el ple es va deixar de retransmetre”, al que contestava José Maria Ferrer que va ser per motius tècnics i que s’està en intentant solucionar. I és que Moll defensava que retransmetre els plenaris “és una manera d’apropar l’oponió dels polítics”. Enrique Moll estava d’acord en els punts de la moció, tenint en compte l’esmena del Bloc-Compromís.
Maite Ferrándiz, en una segona intervenció, començava contestant que “sí que sé molt bé de que parle”. Simplificava la demanada presentada pels populars a què “volem un programa de ràdio”. Afirmava que “no és tan greu” i assegurava que “no hem d’anar a maxacar a tot cristo”. Així mateix assegurava la portaveu popular que “no hem dit que no hi haja participació ciutadana, hem dit que volem estimular més la participació ciutadana”.

Per al·lusions Enrique Moll li preguntava a la portaveu popular si “no hi hagut pluralisme polític a Ràdio Pego?”
Carmelo Ortolà, resumia el que es votaria, la redacció d’un reglament d’organització i funcionament i realitzar un programa de debat polític, el que, assegurava, el seu partit, Ciutadans de Pego, recolzaria.

El regidor delegat de Ràdio Pego, José Maria Ferrer reinicidia en la idea que “mentre jo siga regidor de Ràdio Pego i de Mitjans de Comunicació, no vaig a consentir que es polititze, per a res, Ràdio Pego”. Ferrer, estava d’acord en reeditar un programa polític de debat. No obstant això, manifestava que, “acusacions com les que esteu fent [el PP], la veritat és que se n’ha anat un poc el tema de mare” i recordava que “hi hagut altres moment que no era així i per tant no podeu fer al·lusions a res ni protestar de res”. Asseverava que “Ràdio Pego és un servei públic, totalment plural, totalment democràtic i fet per a la gent del poble”.

El punt era aprovat per 11 vots a favor, PP, Bloc-Compromís, Ciutadans de Pego i PSPV i dos abstencions, la del regidor de Ràdio Pego, José Maria Ferrer i la del socialista Andreu Dominguis.
437 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!