El PP de Pego demana que es recórrega la ponència cadastral

Ràdio Pego es fa eco d’aquesta notícia a partir de la informació publicada a Las Provincias perquè, una vegada més, aquesta casa no va ser convidada a la roda de premsa del PP de Pego. En ella la líder popular va assegurar que hi ha casos en què els immobles han pujat un 800%.
La precampanya electoral està a tota màquina a l’estat espanyol i a Pego els partits polítics es comencen a escalfar motors per al que serà la campanya. El PP de la localitat, dijous passat per la vesprada es va reunir en una assemblea-roda de premsa al Casino Caçadors per a explicar algunes de les seues postures. A aquesta roda de premsa Ràdio Pego no va ser convidada, com en altres tantes ocasions. Levante d’Alacant tampoc va rebre notificació de l’esdeveniment. Tot i això els informatius d’aquesta casa es fan ressò de la notícia a partir de la informació que publicava dissabte passat Las Provincias i que diu així:

<
Tal com reconeixia el dijous el propi alcalde, Carmelo Ortolà, hi ha nombrosos casos en què parcel•les del municipi s’han valorat molt per damunt del preu del mercat. Raó per la que [s’ha reunit aquest matí] amb la Gerent Territorial de Cadastre a la província per a tractar que s’esmenen estes deficiències.

No obstant, el grup popular no ho veu tan clar i creu que serà necessari un procés judicial semblant al que està immers l’Ajuntament de Xàbia per a demanar l’anul•lació total de la nova ponència.

Segons va assegurar la líder del PP pegolí, Maite Ferrándiz, la situació “és pitjor que a Xàbia, ja que hi ha immobles que han patit un increment del seu valor en un 800%”. Ferrándiz va assenyalar que hi ha propietaris de naus industrials que han de pagar una contribució de 6.000 ó 7.000 euros, per la qual cosa “deuran treballar tot l’any només per a poder pagar”. També va afirmar que s’han valorat aleatòriament alguns immobles, la qual cosa demostra la disparitat de taxacions “de cases que s’ubiquen en el mateix carrer”.

Una situació insostenible, per la qual cosa des del partit en l’oposició es va animar als afectats a reclamar immediatament i inclús es van distribuir els escrits a omplir per a presentar-los en l’Ajuntament.

Per als populars la culpa d’esta situació és del tripartit local, que a més que “no ens va facilitar la documentació per al seu estudi”, va aprovar en el ple d’octubre un nou tipus impositiu per a calcular l’IBI i va modificar una ordenança que accepta l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana ajustant-los a la nova ponència.

Acords que, per al PP, “signifiquen l’acceptació de la revisió cadastral, desproporcionada, abusiva i contrària als interessos generals dels veïns de Pego”, per la qual cosa també demanen l’anul•lació d’este acord plenari.

Ferrándiz va admetre que “tots estàvem a favor que es revisara el cadastre perquè pagaren les noves construccions” però va afegir “el tripartit ha fet un mal seguiment de la revisió”.>>
453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!