El plenari pegolí aprova prorrogar la moratòria sobre l’aportació de l’Ajuntament al fons d’inversions en infraestructures que se’n derivaria de l’augment de població de Penya Roja

En 2014 el consistori pegolí havia de començar a aportar 176.544’72 euros a eixe fons d’inversions d’acord a allò aprovat en el plenari d’1 de desembre de 2011. No obstant això, el regidor d’Hisenda proposava al plenari esta moratòria degut a què, donades les circumstàncies conjunturals, és difícil que la població de Pego augmente per la urbanització de Penya Roja degut a la seua paràlisi. Carmelo Ortolà, plantejava esta possibilitat per a poder contemplar inversions en el Pressupost de 2014.
En el plenari extraordinari de dimarts a Pego, el primer punt que es va debatre va ser una proposta del regidor d’Hisenda. Es tracta d’una pròrroga de la moratòria sobre l’aportació de l’Ajuntament al fons d’inversions en infraestructures per a finançar inversions derivades de l’augment de la població com a conseqüència de la urbanització Penya Roja.

La corporació municipal es va comprometre l’1 desembre de 2011 a continuar, en 2014, amb la reposició de l’import utilitzat en la modificació de crèdits 1/2008 mitjançant la consignació de 176.544’72 euros de l’ingrés efectuat en el seu dia per la urbanitzadora Penya Roja, fruit del conveni firmat per l’Ajuntament i la mateixa urbanitzadora, per a sufragar les inversions en infraestructures per a poder absorbir l’increment de població.

El regidor d’Hisenda, en primer lloc declarava que era imprescindible, abans d’aprovar el Pressupost Municipal per a 2014, presentar esta pròrroga de moratòria. Carmelo Ortolà exposava que “l’increment de població no s’ha produït, la urbanització està en l’estat en què està i a curt i mitjà termini no es preveu que es produisca eixe increment de població, com a mínim en l’any 2014”. Davant esta realitat, la regidoria d’Hisenda, “per a poder quadrar o més bé, per a poder fer alguna inversió que sí que necessita el municipi de Pego en estos moments”, demanava el suport de la corporació municipal a “poder continuar un any més la moratòria per a 2014 i no aportar estos diners”.

Des del Bloc Compromís, tot i que la seua portaveu confessava que en un principi no ho tenien massa clar, anaven a recolzar la moratòria. La decisió es prenia després de parlar amb el departament d’Intervenció. Este, segons explicava Conxa del Ruste “ens deixava clar que eixa moratòria es pot donar any rere any i que sembla ser que hi ha alguns problemes tècnics per a alliberar eixos crèdits a futur”, pel que els valencianistes “trobem que l’única manera de què, propostes que nosaltres venim perseguint i que són d’inversió pública com és habilitar l’antic institut, és alliberar esta partida pressupostària i, per això anem a recolzar-la”, concloïa del Ruste.

La portaveu popular, Maite Ferrándiz, deixava clar des del principi que “no anem a recolzar la moratòria perquè en 2008 ja vam manifestar el nostre punt de vista i considerem que una inversió que s’havia de fer en el seu moment, quan passen els anys ja no és el mateix”. Explicava Ferrándiz que “no té res a vore que l’Ajuntament destine en este cas, determinats diners per a inversions per al Pressupost de 2014, en estos diners que venen de 2008”. Apuntava la portaveu popular que “anem a entrar en 2014 i eixa bola de diners va a continuar ahí i sempre van a deure’s”, és per això que defensava que “s’hauria hagut de solucionar des del principi”.

El PSPV sí que recolzava la moratòria. Recordava Raül Tamarit que “la urbanització de Penya Roja està parada” i, davant l’informe favorable d’Intervenció “anem a recolzar la moratòria. Defensava que “és l’única forma de poder tenir, durant el 2014, les inversions que més falta ens fan”.

El regidor d’Hisenda prenia la paraula per a aclarir que “l’Ajuntament de Pego, eixos diners, se’ls deu a sí mateixa”. Així mateix, recordava que la modificació de crèdits de 2008 “va ser motiu d’una denúncia del PP per la via penal a tot l’equip de govern”. La denúncia, també recordava Carmelo Ortolà, no es va admetre a tràmit “perquè no es va trobar cap fonament de delicte per part del jutge instructor”.

Maite Ferrándiz considerava que, “si el PP va presentar davant el jutjat una denúncia i el jutjat no la va admetre a tràmit, no vol dir que estem d’acord en la gestió que esteu fent”.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, declarava trobar “una bovada tindre una borsa de diners parada quan li fan falta a l’Ajuntament o al poble” i recordava que del 1.9 milions euros, ja s’han aportat més de 800.000 euros”.

La pròrroga a la moratòria era aprovada per 10 vots a favor, 8 de l’equip de govern (PSPV i CdP) i 2 del Bloc Compromís, i 4 vots en contra del PP.
796 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!