El plenari de Pego aprova instar a la Conselleria d’Educació a negociar un nou acord de professorat interí

La moció, presentada pel Compromís en nom de la Plataforma de personal interí, ha estat recolzada pel PSPV i per Ciutadans de Pego. El PP s’ha abstingut. La moció insta a la Conselleria d’Educació a negociar en la mesa sectorial d’educació la tornada als criteris d’orientació de 2010 basats en criteris d’experiència docent i estabilitat laboral. Així mateix, demana declarar nul·la la reordenació de les borses d’ocupació pública després de les oposicions de 2013.
Dijous 2 d’abril, primer dijous de mes, hi va haver a l’Ajuntament de Pego, plenari ordinari. L’únic punt a debatre, el relatiu a la moció presentada pel grup Bloc-Compromís sobre «negociació amb la Conselleria d’Educació d’un principi d’acord en el marc de la Mesa sectorial d’Educació».




L’encarregada d’explicar i defensar el punt, Conxa del Ruste Aguilar, anunciava que la moció es presentava en nom de la Plataforma de personal interí. Acte seguit explicava que, «en l’any 2013 es va signar un nou acord entre l’administració i alguns sindicats que representaven el personal docent, en el que es trencaven completament les regles del joc que hi havia fins eixe moment».




Eixes regles, continuava explicant la portaveu de Compromís per Pego, permetien que hi hagués «persones que, encara que no havien passat un procés selectiu, portaven moltíssims anys exercint la faena com a docents […] i que tenien un bagatge i una experiència fonamental i que eren la base, moltes vegades, de moltes de les escoles i dels centres educatius de tot el país». Persones que, a partir de 2013, amb el nou acord, «si no passen un procés selectiu es queden fora de la borsa», afirmava del Ruste. Conxa del Ruste acudia a la directiva europea per a defensar que, fins i tot des d’Europa es «recolza que els majors de 55 anys tinguen estabilitat laboral, i més, en llocs públics».

Amb açò, concloïa la portaveu de Compromís per Pego que, si no es canvia l’acord marc de la mesa sectorial d’educació, «persones que porten 20 anys en la docència, exercint la seua tasca i en un bagatge d’experiència fonamental per a tota l’estructura educativa, van a quedar excloses si açò tira endavant» i és que, assegurava Conxa del Ruste que, la «gent que actualment està treballant i amb una certa edat no pot passar el procés selectiu en igualtat de condicions que la gent jove que comença en eixe moment».

Acabava del Ruste informant que, en els passades eleccions sindicals del sector de l’ensenyament, celebrades a desembre de 2014, celebrades després de la negociació, el sindicat que va guanyar, per majoria absoluta, va ser l’únic que no va signar l’acord. Es tracta de l’STEPV que va aconseguint el 55,6% dels vots. Així mateix, declarava que, «si el que es vol és defensar l’escola pública i donar faena a la gent jove, el que s’ha de fer és eliminar les baixades de ràtio i eixes pujades lectives per al personal docent i tindre una escola pública en condicions en tot el professorat que es necessita i no intentar tirar al carrer a persones que porten 20 anys exercint la seua tasca».

Tall professorat interí 1

Els acords que proposa la moció són dos:

«PRIMER – Que l’Ajuntament de Pego inste a la Conselleria d’Educació a negociar de forma immediata -abans de la convocatòria d’oposicions- un nou acord en el marc de la Mesa Sectorial d’Educació que retorne als criteris d’ordenació de 2010 (els que s’han fet servir des de fa 30 anys) basats en uns criteris d’experiència docent i estabilitat laboral.

SEGON – Que l’ajuntament de Pego inste a Conselleria d´Educació a declarar la nul·litat de la reordenació de les borses d’ocupació pública després de les oposicions de 2013 a causa de l’acord d’interins, retornant-los a la seua posició en la borsa anterior a aquesta reordenació».




Els socialistes de Pego recolzaven la moció «per a què es mantinguen els criteris d’experiència docent i estabilitat laboral perquè creiem que és un dret», explicava Raúl Tamarit.




L’encarregada d’explicar la posició de Ciutadans de Pego era Alícia Siscar, regidora d’Educació. Assegurava que durant els 4 anys que hi ha exercit, la qüestió ha eixit en molts Consells escolars municipals. La portaveu de Ciutadans de Pego defensava que «per a tindre la millor educació possible per als joves de Pego, he de donar la raó al fet que els professors interins gaudixen d’experiència docent i estabilitat laboral». Això, «sense cap dubte, repercutix positivament en l’alumnat». Declarava que «un professor, amb la preocupació de si se n’anirà al carrer, no exercix la seua faena». I és per això, i per a oferir el millor sistema educatiu possible, Alícia Siscar, en defensa de tots els col·legis de Pego, com a presidenta del Consell escolar, comunicava que Ciutadans de Pego anava a defensar la moció.




El PP s’abstenia perquè, en paraules de la seua portaveu, Maite Ferrándiz, «ni tot és blanc ni tot és negre i hi ha moltes opinions sobre este tipus de temes». Així mateix, defensava Ferrándiz que «tots els professors han de tenir les mateixes oportunitats i, en estos moments, no tots tenen les mateixes oportunitats».

La moció era aprovada amb 10 vots a favor (els de Compromís, PSPV i Ciutadans de Pego) i 5 abstencions (del PP).
710 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!