El plenari de Pego actualitza les sancions de trànsit

Les sancions de trànsit es taxen en 50 euros. Si estes es paguen dins els primers 20 dies després de posada la multa, tindran un 50% de reducció. El que, segons el regidor de Trànsit, farà que “el ciutadà vindrà a pagar el mateix”, sempre que pague dins els 20 dies que seguixen a la notificació de la multa.
Després de complir 10 anys en vigor l’ordenança reguladora de la circulació de vehicles i vianants, ja té substituta. La Policia Local, coordinada per l’agent encarregat de trànsit, ha estat l’encarregada de redactar una nova ordenança reguladora actualitzada. Esta contempla novetats com la regulació de la circulació de bicicletes, patins i monopatins. L’ús i incompliments de les normes de circulació dins els dos aparcaments soterranis amb que compta Pego, el de la Replaceta i el de la Plaça de l’Antic Regne de València que encara no està inaugurat.

El regidor de Trànsit i alcalde de Pego explicava, sobre esta nova ordenança, que conté un nou catàleg de procediment sancionador que regula els preus de les sancions lleus de trànsit, que són sobre les que té competència l’administració pública. Explicava Carmelo Ortolà que “la majoria estan en torn als 50 euros. La normativa ens permet anar de 0 a 100 euros i ens hem quedat a la meitat”. Advertia Ortolà que “no hi ha cap ànim recaptatori en esta proposta”. Reforçava eixa idea explicant que l’anterior Llei de Trànsit marcava que “quan una persona pagava dins els primers 20 dies després d’haver estat notificada una infracció, tenia dret a una deducció del 20% de l’import de la multa. La nova llei de trànsit, fa una bonificació del 50%”. Així les coses, defensava el regidor de Trànsit que “pràcticament vindrà a ser el mateix el que pagarà la persona”, tenint en compte la bonificació.

Àngel Sendra, portaveu del Bloc-Compromís, va recordar la seua demanda perquè s’incloguera en esta nova ordenança reguladora de la circulació de vehicles i vianants, quan fa referència a la regulació de la Targeta de Discapacitats, una vinculació a l’ordenança municipal que ja existix, a més de la norma general. D’altra banda, el portaveu del Bloc-Compromís defensava “els reglaments estan per a donar qualitat als vianants i a la gent i, dins d’un poble, que siguem educats”. I és per això que considerava que “no hi ha ànim recaptatori”.

El PSPV es mostrava d’acord amb l’actualització de l’ordenança. El seu portaveu, Enrique Moll, recolzava l’argument que “no hi ha ànim recaptatori perquè, justament perquè, pel que fa a les sancions de trànsit, no crec que ningú en estos moments, denuncie únicament per a recaptar”.

Des del PP, la seua portaveu Maite Ferrándiz, s’interessava per si existix alguna estadística “de quina és la infracció que més es complix dins el poble”. Manifestava Ferrándiz la seua incomprensió davant la repetició “de que no es té ànim recaptatori”, recordava que “Pego té problemes de falta d’aparcament i que potser una diferència de 10 euros que li puga suposar del preu que tenia abans al preu que tindrà ara, si que suposen diners” i per això es posicionaven en contra de l’ordenança.

El regidor de Trànsit defensava que “el ciutadà vindrà a pagar el mateix” amb una norma o amb l’altra si paga dins els 20 primers dies després d’haver-se notificat la multa.

El punt era aprovat per 9 vots a favor, els de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV) i els dos del Bloc-Compromís i 5 vots en contra del PP.
497 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!