El Pla de Petracos han rebut 1.200 visitants

El conjunt de Castell de Castells va ser declarat
Patrimoni de la humanitat l’any1998 


En els primers set mesos d’enguany el jaciment arqueològic del Pla de Petracos i el Museu d’art macroesquemàtic, ambdós situats a Castell de Castells, han registrat una afluència d’1.153 visitants, superant la xifra obtinguda en tot 2005, que va aconseguir les 1.133 visites. La Diputació d’Alacant, a través del MARQ, ha impulsat la difusió i la protecció d’uns dels jaciments d’art prehistòric més importants d’Europa, i que està enclavat en l’interior de la Marina Alta.

Entre algunes de les actuacions dutes a terme per la institució es troba la renovació del tanca de protecció i la millora de les vies d’accés a este santuari d’art rupestre així com la creació en 2002 del museu que acull esta col·lecció etnogràfica i un muntatge audiovisual sobre els orígens del jaciment.
El Pla de Petracos, que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1998, està compost per huit abrics de què cinc posseïxen pintures rupestres perfectament visibles. Estes pintures pertanyen a l’art macroesquemàtic i es caracteritzen per l’ús exclusiu del color roig .

Estan elaborades amb traços amples i espessos sobre la superfície d’abrics poc profunds i tenen com a temàtica principal la figura humana però també sobreïxen les reproduccions d’animals i de vegetals. Les figures posseïxen grans mides i estan concebudes per ser contemplades a certa distància.

Estos pobladors van introduir la pràctica de l’agricultura i de la ramaderia i en l’exposició audiovisual es mostra la vida quotidiana d’estos primers agricultors i pastors, les seues creences i l’art de l’època.
398 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!